В Съединените щати беше извършено поредно убийство на тъмнокож гражданин

...
В Съединените щати беше извършено поредно убийство на тъмнокож гражданин
Коментари Харесай

Пуснаха видео как полицаи убиват 22-годишен чернокож американец

В Съединените щати беше осъществено следващо ликвидиране на тъмнокож жител от страна на служители на реда. 22-годишният Амир Лок е бил погубен в дома си в Минеаполис от полицейски чиновници, влезнали в жилището, до момента в който той спи. По случая тече следствие.

Американските медии разпространиха фрагменти от случая. На тях се вижда по какъв начин няколко чиновници влизат в дома на младия американец и единствено няколко секунди по-късно създават съдбовните изстрели. 22-годишният се присяга към огнестрелно оръжие, само че съгласно юриста, нает от неговите родители, той е имал право на това, с цел да се отбрани. Адвокатът споделя, че Амир Лок не е знал, че нахлулите в дома му лица са служители на реда.

Родителите на убития Амир Лок обявиха, че той е бил „ екзекутиран”, откакто нахлуването на служителите на реда в дома му го е събудило от сън и той в уплахата си е протегнал ръка към законно притежавано оръжие, с цел да се отбрани. Андре Лок и Карън Уелс споделиха, че синът им е спазвал закона и не е имал престъпно досие. Полицията съобщи, че Лок е насочил заредено оръжие към чиновниците на реда. Убийството провокира отвращение в Минеаполис.

Публикуван от органите на реда видеозапис от полицейска камера сподели по какъв начин служител на реда отваря със специфичен ключ вратата на жилището и влиза, последван от още най-малко четирима чиновници на реда с униформи и защитни жилетки. След като отварят вратата, те няколко пъти изкрещяват " Полиция, заповед за претършуване! ". Също по този начин извикват " Ръцете! " и " Лягай на земята! ". На записа се вижда по какъв начин служител на реда рита диван, а Лок, който лежи, затрупан със покривка, се раздвижва, държейки револвер. Чуват се изстрели и видеото стопира. Кметът на Минеаполис наложи мораториум върху заповедите, позволяващи на полицията да влиза в парцели, без да известява за своето наличие. Кметът Джейкъб Фрей сподели, че мораториумът неотложно стопира сходни заповеди и че той и управлението на полицията ще работят дружно с специалисти в Съединени американски щати за ревизиране и преправяне на политиката за тези разпореждания.





Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР