В руския парламент е внесен законопроект, предлагащ наказателна отговорност за

...
В руския парламент е внесен законопроект, предлагащ наказателна отговорност за
Коментари Харесай

В Русия обсъждат закон за затвор, ако помагаш на санкциите на Запада

В съветския парламент е импортиран законопроект, предлагащ наказателна отговорност за всеки, който ползва или подкрепя използването на глобите против Русия, въведени от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни след анексирането на Крим, намесата в Източна Украйна и опитите за манипулиране на избори и публичното мнение в редица демократични страни.

Текстът планува като санкции санкции до 600 000 рубли (8100 евро), насилствен труд до 4 години и отнемане от независимост за период до 4 години.

Зад плана застанаха ръководителите на двете камари на Народното събрание Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко, а той е подсилен и от всички парламентарни фракции. Подкрепа даде държавното управление, а Върховният съд разяснява, че няма " забележки или възражения от концептуален темперамент ".

За углавно закононарушение ще се счита " осъществяването на дейности " или " безучастие ", чиято цел е " извършване решение на задгранична страна, на съюз на непознати страни или на интернационална организация за въвеждане на ограничения с ограничаващ темперамент ", в случай че това е довело до ограничение или отвод от бизнес интервенции или покупко-продажби сред съветски частни лица или компании.

Под " нормални икономически интервенции или покупко-продажби " създателите дефинират " юридически дейности, ориентирани към осъществяване на плануваните от закона отговорности или зараждащи по контракта отговорности ".

Наказателна отговорност ще произтичат и от " умишлени дейности ", които подкрепят въвеждането на наказания против съветски частни компании, обществени субекти и жители. Тук санкцията доближава до 500 000 рубли, насилствен труд до 3 години или затвор до 3 години.

Сред претекстовете се изброяват отбраната на ползите и сигурността на Русия, правата и свободите на нейните жители, както и правата и законните ползи на юридически лица, потърпевши от наказания от страна на Съединени американски щати и други страни.

Това е вторият сходен план. На 13 април Володин и водачите на всички фракции в Държавната Дума предложиха въвеждане на ответни ограничения против Съединени американски щати, само че по-скоро като обрисуване на вероятни рамки, в които президентът Владимир Путин да избира какво и по кое време да приложи.

Този законопроект предвиждаше възбрана и ограничавания за вноса на избрани артикули, прекъсване на съдействието в редица области, ограничение допускането до съветски държавни поръчки или назначението на задгранични чиновници от тези страни. Предвидено беше също отвод от изключителни права на непокътнатите търговски марки на американци и повишение на таксите за обслужване на американски самолети в Русия.

След мощен публичен напън отпадна концепцията да се забрани импорт на медикаменти и здравна инсталация от страни, въвели наказания, и да не се позволяват задгранични публицисти да работят в Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР