В Русия изразяването на собствено мнение по отношение на войната

...
В Русия изразяването на собствено мнение по отношение на войната
Коментари Харесай

Бивш руски полковник с признание за войната. Ще ядоса ли Путин?

В Русия изразяването на лично мнение във връзка с войната в Украйна несъмнено е рисковано. Но някогашният полковник Михаил Ходарьонок направи тъкмо това. Пред държавната телевизия той не се поколеба да посочи колко зле са нещата с съветската армия в реалност.

По думите на Ходарьонок сведенията за моралния и душевен срив на украинската войска са меко казано погрешни. Естествено, имало единични случаи, само че като цяло стратегическата обстановка е такава, че украинската войска е в положение да въоръжи 1 милион души. И за Русия не би било проблем да активизира един милион, само че въпросът е до каква степен тази войска би могла да бъде въоръжена с съвременни оръжия и хардуер, пише DW.

Украйна не би била в положение да се оправи сама. Но би трябвало да се има поради, че американската стратегия ленд-лийз, предвиждаща забележителна военна помощ за Украйна, ще бъде утвърдена всеки миг, уточни специалистът.

Той чака и европейските военни помощи скоро да дадат резултат, респективно един милион въоръжени украински бойци би трябвало да бъдат обсъждани като действителност. Поради това е належащо при оперативните и стратегическите планове да се има поради, че " за нас обстановката се утежнява от ден на ден ", счита Ходарьонок.

Както посочи някогашният полковник, в Русия в главите на хората е надълбоко вкоренена догмата, че наемният боец е експерт. Но решаващото е желанието да защитиш страната си и да се бориш до последния човек, какъвто е казусът в Украйна. В последна сметка успеха на бойното поле зависи от морала на войските, които би трябвало да проливат кръв поради концепцията.

Бившият полковник означи, че главният военно-политически проблем на Русия е избраната геополитическа изолираност: " И въпреки да го признаваме насилствено, на практика целият свят е против нас. Това е обстановка, от която би трябвало да излезем ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР