В резултат на проведената от украинската армия операция, руснаците спешно

...
В резултат на проведената от украинската армия операция, руснаците спешно
Коментари Харесай

Руските окупатори напуснаха остров Змеиний след украинската операция

В резултат на извършената от украинската войска интервенция, руснаците незабавно изтеглиха от о. Змеиний остатъците от своя гарнизон, съобщи организация Укринформ.

" През тази нощ, вследствие на следващия сполучливо извършен стадий от военната интервенция с нанасяне на огневи удари от нашите ракетни и артилерийски подразделения против остров Змеиний, съперникът незабавно изтегля остатъците от гарнизона си с два скоростни катера и евентуално е напуснал острова ", - се споделя в известие на пресслужбата на градския съвет на Одеса.

" Окупаторите не устояха на огъня на нашите артилерийски, ракетни и авиационни удари и напуснаха о. Змеиний ", съобщи главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний.

Той благодари на бранителите на Одеска област, които са помогнали за освобождението на стратегическия остров.

" Нисък реверанс на конструкторите и производителите на украинската самоходна гаубица " Богдана ", която изигра значима роля за освобождението на острова. Благодарност на задграничните сътрудници за предоставените средства за проваляне. " – добави главнокомандуващият на ВСУ.

Отбелязва се, че Змеиний е бил обзет от пожар и са се чували гърмежи.

При военната интервенция против окупационните сили на о. Змеиний беше унищожена радиолокационна станция, както и няколко зенитни комплекса " Панцир С1 ", друга техника и жива мощ на съперника.

" На Змеиний към този момент няма руснаци. Въоръжените сили на Украйна организираха отлична интервенция. Всичко ще бъде Украйна. " - се споделя в известие на украинското командване.

В интерпретация на съветското военно министерство обстановката наподобява по този начин: " Днес, като стъпка на благосклонност, съветските военни завършиха осъществяването на дилемите си и изтеглиха гарнизона, който се намираше там. “

О. Змеиний беше измежду първите цели на съветската войска при нашествието в Украйна, защото той е от стратегическо значение за бойните дейности в региона.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР