Президентът на държавния университет в Сонома Майк Лий се пенсионира

...
Президентът на държавния университет в Сонома Майк Лий се пенсионира
Коментари Харесай

Президентът на университета се пенсионира, след като беше порицан за това, че се подчинява на исканията на анти-израелски протестиращи

Президентът на държавния университет в Сонома Майк Лий се пенсионира единствено няколко дни, откакто беше пуснат в административен отпуск за правене на отстъпки на анти-израелски студент групи в кампуса.

Както Politico означи, Лий разгласи пенсионирането си два дни откакто беше охулен от университета, че е направил отстъпките „ без съответните утвърждения “. Те включват, наред с други, да каже на анти-израелски настроени студенти, че ще предприеме старания за обособяване на университета от Израел.

„ Президентът Минг-Тунг „ Майк “ Лий ме осведоми за решението си да се отдръпна от ролята си в Sonoma Държавен университет ", сподели ректорът на Калифорнийския държавен университет Милдред Гарсия в изказване в четвъртък.

Президентът на държавния университет в Сонома Майк Лий разгласи пенсионирането си тази седмица, откакто беше пуснат в административен отпуск, откакто се съгласи да образува съвещателен съвет на Студенти за правдивост в Палестина, да бойкотира израелските университети и още. (Fox News)

Президентът на щата Сонома в пенсия беше обществено охулен, откакто във вторник изпрати меморандум за целия кампус, в който в детайли разказва няколко съглашения, които към този момент е сключил с анти-израелски групи, в това число Студенти за правдивост в Палестина, без утвърждение от други учебни админи.

Тези съглашения включваха основаването на съвещателен съвет „ Студенти за правдивост в Палестина “, научен протест на израелските университети, разширение на стратегиите по палестински проучвания в учебното заведение и искане за преустановяване на огъня в Газа.

>

Гарсия се обърна към бележката в изказване в сряда, като сподели, че Лий е направил отстъпките „ без съответните утвърждения “ и че бордът на системата на Калифорнийския държавен университет „ интензивно преглежда въпроса “.

канцлерът добави: „ Засега, заради това непокорство и следствията, които то докара върху системата, президентът Лий беше пуснат в административен отпуск заради това непокорство и следствията, които то докара върху системата. “

След порицанието, Лий изрази страдание за дейностите си в следващо изказване, като сподели: „ В моя опит да намеря единодушие с една група студенти, маргинализирах други членове на нашето студентско население и общественост. “

Щатският университет в Сонома е измежду най-малките клонове на системата на Калифорнийския университет. (Google Earth)

Действията на Лий също провокираха плам от локалните законодатели. Местният излаз KRON 4 в региона на залива заяви, че щатският сенатор демократ Скот Уинър означи върху бележката, заявявайки: „ Това е ужасяващо и неправилно, челюстта ми падна, когато прочетох писмото. “

„ Той в действителност слага в черния лист Израел “, сподели още политикът.

Заместник заместник-канцлерът по университетските и студентските въпроси и основен научен шеф Нейтън Евънс беше назначен за изпълняващ длъжността президент след отпуската на Лий.

В нейното изказване за След пенсионирането на Лий Гарсия добави: „ Ще продължа да работя с настоящия президент Нейтън Еванс и управлението на нашия Съвет на попечителите през този временен интервал. Допълнителна информация ще бъде предоставена. “

Еванс даде личното си изказване при поемането на работа ролята, която гласеше: „ Ние ще създадем пространства и места, с цел да обработим пенсионирането на президента Лий и други скорошни събития като общественост през идващите дни и седмици. Засега предизвиквам всички нас да се съсредоточим върху нашите ученици и техните поддръжници. “

Представителите на държавния университет в Сонома не дадоха отговор незабавно на настояването на Fox News Digital за коментар.

Габриел Хейс е асоцииран редактор за Fox News Digital.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР