Хилари Клинтън каза някои тежки думи за своите колеги демократи

...
Хилари Клинтън каза някои тежки думи за своите колеги демократи
Коментари Харесай

Хилари Клинтън измъкна демократите, даде „кредит“ на републиканците: „Нищо подобно от наша страна“

Хилари Клинтън сподели някои тежки думи за своите сътрудници демократи за техния крах да защитят правата на абортите през годините което докара до анулацията на Роу против Уейд от Върховния съд. 

В изявление за The New York Times 76-годишната Клинтън разиска идната си книга „ The Fall of Roe: The Rise of a New America “ и това, в което има вяра, че е втори Тръмп администрацията ще наподобява по този начин. 

Бившата кандидатка за президент на Демократическата партия упрекна партията си, че е била прекомерно самодоволна, като е подценила голямата мощ на придвижването за живота в навечерието на делото Добс против Джаксън Здравна организация на дамите, когато Върховният съд анулира близо 50 години узаконен аборт на федерално равнище. 

„ Не го приехме на съществено и не разбрахме опасността “, сподели Клинтън. „ Повечето демократи, множеството американци не осъзнаваха, че сме в екзистенциална битка за бъдещето на тази страна. “

В изявление за New York Times Хилъри Клинтън неотдавна разиска идната си книга „ The Падането на Роу: Възходът на нова Америка. " (Джейми Маккарти/Гети изображения)

Клинтън твърди, че демократите не са съумели да прокарат законодателство, кодифициращо правата на аборт във федералния закон - даже когато са направлявали Сената - тъй като са не можех да проумея, че правата на аборт в миналото ще бъдат изложени на риск. 

Клинтън сподели, че е отдала дължимото за това, че в никакъв случай не се е отказала. Тя се оплака, че на демократите им липсва организация и финансиране за институции като The Federalist Society, които да противодействат на въздействието на дясното.  

„ [Десните са] безмилостни. Знаете ли, те одобряват загуба, те се изправят, прегрупират се, събират повече пари “, сподели Клинтън. „ Изключително впечатляващ е методът, по който работят. И ние нямаме нищо сходно на наша страна. “ 

Клинтън сподели, че е била отхвърлена като тревожна, когато през 2016 година предвижда, че президентството на Тръмп ще докара до анулация на правата на абортите. Тя предвижда, че мнозина ще я отхвърлят още веднъж през този избирателен цикъл, който тя дефинира като " екзистенциален ". 

Искам да кажа, че в случай че не вземем вярното решение на тези избори в нашата страна, може в никакъв случай да нямаме други същински избори, сподели Клинтън. „ Ще изложа това, тъй като го имам вяра. И в случай че към този момент нямаме други действителни избори, ще бъдем ръководени от малко малцинство от десни сили, които са добре проведени и добре финансирани и получават тъкмо това, което желаят във връзка с връщането на часовника обратно към дамите. "

Хилари Клинтън приказва по време на " Специална вечер с Хилари Клинтън ", 19 февруари, в Берлин, Германия. (Franziska Krug/Getty Images)

Публикуването на изявлението идва дни откакто някогашният президент Тръмп сподели, че „ в никакъв случай няма да се застъпва за налагане на ограничавания върху контрола на раждаемостта “ и даде обещание да подсигурява, че Републиканската партия няма да поддържа възбраната на каквото и да е контрацептиви. 

Миналия месец вярата на Републиканската партия акцентира поддръжката си за това страните да дефинират личните си закони за абортите, стига да има изключения за обезчестяване, блудничество и живота на майката. Той също по този начин удостовери поддръжката си за ин витро оплождане. 

Той квалифицира, че републиканците „ постоянно би трябвало да са на страната на чудото на живота и на страната на майките, бащите и техните красиви бебета “. 

Президентът Байдън и неговата акция за преизбиране настояват, че Тръмп ще поддържа национална възбрана на абортите и ще наложи ограничавания върху контрацепцията. 

Последното изследване на Fox News демонстрира, че въпросът за аборта е най-големият проблем сред самоопределящите се демократи (24%), дамите от предградията (24%), самоопределящи се доста либерали (23%), чернокожи гласоподаватели (17%), тези с висше обучение (17%) и гласоподаватели под 30 години (16%). 

Брук Сингман от Fox News Digital способства за този отчет.

Брадфорд Бетц е кореспондент на Fox News Digital, отразяващ закононарушения, политически въпроси и доста други. 

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР