В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители

...
В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители
Коментари Харесай

Мащабна спецакция в Бургас

В резултат на извършена едноседмична профилирана полицейска интервенция от чиновници на ОДМВР – Бургас и районните ръководства в региона за владеене и разпространяване на опиати в регионите към образователните заведения, са арестувани шестима мъже и три дами (на възраст сред 26 и 41 години), като са формирани четири бързи производства и пет преписки.

Повдигнати са обвинявания от Районна прокуратура – Бургас, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Най-характерните случаи са свързани със:

- задържането на 41-годишна престъпно проявена и осъждана софиянка, осъществено към 15.30 ч. на 14 януари т.г. в хотелска стая, ситуирано в хотел в к-с „ Изгрев”. Намерени и конфискувани са: плик със суха зелена тревна маса (канабис) и разнообразни по тип разфасовки с бяло кристалообразно вещество (метамфетамин) с общо тегло към 40 гр. Софиянката е арестувана за период до 24 часа. По случая е формирано бързо произвеждане.

- задържането на 32-годишна престъпно проявена бургазлийка, осъществено на 14 януари т.г. към 19.30 ч. в региона до комплекс „ Съни хил” в ж.к. „ Меден Рудник” от чиновници на Четвърто Районно ръководство – Бургас. При задържането дамата пуснала на земята пластмасова чаша с бяло кристалообразно вещество в нея, реагирало при направения полеви наркотест на „ метамфетамин”.

При осъществения персонален обиск е открито и конфискувано топче с алено прахообразно вещество (червен фосфор) с тегло към 10 гр., а при претършуване в дома на бургазлийката, ситуиран в бл. 361 в к-с „ Меден Рудник”, е намерено и конфискувано бяло кристалообразно вещество с тегло към 100 гр., евентуално метамфетамин (точния състав на веществото е в развой на изясняване).

Бургазлийката е арестувана за период от 24 часа. По случая е формирано бързо произвеждане.

При редом извършените инспекции за шофиране на пътно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции са открити общо три случая. Водачите са на възраст от 26 до 40 години. 26-годишния лидер е от руенското село Речица – открит е да кара лек автомобил „ БМВ 320”, с бургаска регистрация, след приложимост на канабис.

35-годишен плевенчанин е лидерът на лек автомобил „ Мерцедес CLK 270 CDI”, с плевенска регистрация, след приложимост на амфетамин, а третия лидер е на 40 години от Благоевград – той карал товарен автомобил „ Форд Транзит”, с бургаска регистрация, след приложимост на амфетамин и метамфетамин.

В пет случаи водачите на коли отказали да бъдат тествани за приложимост на опиати, като е глобен с санкция в размер на 2 000 лева и лишаване на свидетелството за правоуправление за период от 2 години.

За седмицата чиновниците от бранш „ Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването, включваща няколко посоки: съблюдаване на условията за скоростен режим, спазване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и лишаване преимуществото на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са установени 1 111 нарушавания на скоростта. В три случая превишената скорост е над 50 км/ч - водачите ще бъдат глобени с отнемане от правоуправление и парична санкция, последваща законовите инструкции за надвишената скорост.

Неправоспособните водачи са шестима. С санкция в размер на 30 лева са глобени шестима велосипедисти, като две са главните нарушавания, осъществявани от тях: ръководство на велосипед без съоръжение и прекосяване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда (най-вече ул. Александровска” и ул. „ Богориди”).

За непреминаване на указаните за задачата места за седмицата в Бургас са глобени 17 пешеходци, а за прекосяване на неразрешаващ (червен) светофарен сигнал са глобени трима водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР