В регионална структура на Комисията за защита на потребителите е

...
В регионална структура на Комисията за защита на потребителите е
Коментари Харесай

Стоянов: Бившият председател на КЗП е бил назначен в нарушение на закона

В районна конструкция на Комисията за отбрана на потребителите е назначен чиновник с престъпно минало, обвързвано с опиати. Това разгласи на конференция служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, който цитира сигнали от две институции, само че без да ги назове.

По-рано от известие на държавното управление се разбра, че Комисията за отбрана на потребителите има нов ръководител – Стоил Алипиев, и двама нови членове – Ангел Джалев и Константин Арабаджиев. Със същото решение на Министерския съвет са освободени досегашният ръководител Иван Френкев и членовете Велина Николова и Николай Мравов.

Никола Стоянов стимулира кадровите промени с назначения в нарушаване на закона и с редица сигнали за злоупотреби. От своя страна уволненото управление на Комисията за отбрана на потребителите се закани да търси правата си по правосъден път.

Вече някогашният ръководител на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев е назначен на поста в нарушаване на закона, разгласи служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Стоянов уточни, че в Министерството на стопанската система и промишлеността „ валят “ сигнали за нарушавания в Комисията за отбрана на потребителите.

По думите му всички тези неща са го предиздвикали да приготви отчет към Министерския съвет за промяна на цялото управление на Комисията за отбрана на потребителите.

Никола Стоянов акцентира още, че опитни специалисти са били заменяни с политически калинки.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР