В рамките на традиционната Седмица на гората, която тази година

...
В рамките на традиционната Седмица на гората, която тази година
Коментари Харесай

180 борови фиданки в местността Градище засади екип на Община Габрово

В рамките на обичайна Седмица на гората, която тази година се организира от 4 до 10 април, Изпълнителна организация по горитe провежда в цялата страна акции, свързани със залесяване и разчистване на горски територии.

Кампанията на държавните горски и ловни стопанства по места, дружно с дирекциите на естествените паркове и районните дирекции по горите включва мероприятия за разчистване на горски територии с доброволци и жители. На 8 април, петък, ДГС – Габрово и ДПП „ Българка “ ще извършат разчистване на горски територии с възпитаници в регионите на местността Градище и Соколския манастир.

Днес управлението на Община Габрово и чиновници от администрацията участваха в засаждането на 180 фиданки на горски терен в местността Градище.

Благодарим на екипа от Държавно горско стопанство – Габрово за съдействието и потребните препоръки по какъв начин да засадим нежните фиданки, с цел да имаме хубава борова гора след години! С наслаждение си изцапахме ръцете, чакаме с неспокойствие и идната взаимна самодейност.

Част от самодейностите, отдадени на Седмицата на гората включват и провеждането на просветителни игри и събития с деца от учебни заведения и детски градини от горски педагози.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР