В рамките на по-малко от 24 часа ръководството на Българското

...
В рамките на по-малко от 24 часа ръководството на Българското
Коментари Харесай

Десетки журналисти подкрепиха Силвия Великова и свободата на словото

В рамките на по-малко от 24 часа управлението на Българското национално радио в профил и върна водещия на утринния блок на стратегия " Хоризонт " и правосъден кореспондент - Силвия Великова. Мнозина нейни сътрудници - публицисти, видяха опита за свалянето ѝ като ход, подбуден от външна политическа интервенция. Явен ход против свободата на словото, който ги подвигна на митинг пред постройката на БНР. Така десетки сътрудници от разнообразни медии се оповестиха в поддръжка на Великова.

Временното ѝ премахване идва след решение на новоназначния изпълнителен шеф Николай Кръстев (подал оставка часове по-късно, малко след разразилия се скандал), който изясни, че в основата на освобождението на Великова стои длъжностната ѝ характерност.

Според Кръстев рoкaдaтa в графика на водещите в стратегия „ Хоризонт “ следва oт тoвa, чe в прoгрaмaтa липcвa oбeктивнo и бeзприcтрacтнo oтрaзявaнe нa чacт oт тeмитe и cъщo тaкa, че по време на годишния си отпуск Силвия Великова, в нарушаване на Кодекса на труда, е взела участие в предаването „ 12+3 “, като в ефир тя призовала слушателите да вземат присъединяване в митинг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР