В рамките на Европейската седмица на общественото здраве в Югозападния

...
В рамките на Европейската седмица на общественото здраве в Югозападния
Коментари Харесай

В ЮЗУ „Неофит Рилски“: Студентска научна конференция и семинар за иновативни технологии в логопедичната практика

В рамките на Европейската седмица на публичното здраве в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ се организира годишната Студентска научна конференция на Факултета „ Обществено здраве, здравни грижи и спорт “.
Деканът на факултета доцент доктор Миглена Симонска откри научното събитие. На форума бяха показани 53 отчета от научните проучвания на 6 докторанти и 78 студенти от бакалавърските и магистърските стратегии, създадени взаимно с техните преподаватели.

Докладите бяха презентирани в пет секции според от направлението – Логопедия, Социални действия, Кинезитерапия, Спорт и Здравни грижи.
Заинтересувани от отчетите на конференцията бяха и логопеди от Гърция и Северна Македония. На форума участваха и гост-лектори от Университета в Лодз (Irena Jaros и Monika Kaźmierczak), Полша по стратегия „ Еразъм+ “, които с интерес слушаха презентираните научни проучвания.


Част от програмата на Европейската седмица на публичното здраве бе и семинарът „ Иновативни технологии в логопедичната процедура “, който се организира след Студентската научна конференция. Презентации показаха учениците от Природо-математическата гимназия „ Акад. С. Корольов “ – Благоевград Мартин Манчев и Димитър Кючуков под управлението на доктор Емилия Николова („ SIGNITY – приложение за превод от и на български жестов език “) и гл. ас. доктор Анна Андреева („ Приложение на роботи в логопедичната работа “). Публична лекция на тематика „ Комплексна и функционална терапия на заекване при възрастни лица “ изнесе доцент доктор Елка Горанова. В семинара участваха логопеди от България, Гърция и Северна Македония, и магистри по „ Логопедия “ от Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР