В програмата на парламента за днес е записано първо четене

...
В програмата на парламента за днес е записано първо четене
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат мерки за прането на пари

В програмата на Народното събрание за през днешния ден е записано първо четене на измененията в закона за ограниченията против изпирането на пари, с които се уголемява кръгът от задължени лица.

С промените в закона, импортирани от Министерски съвет, се включват нови категории задължени лица, а точно такива, които съхраняват, търгуват или работят като медиатори в търговията с творби на изкуството при покупко-продажби над 10 000 евро, в това число когато това се прави от художествени галерии и аукционни къщи.

Депутатите ще обсъдят на второ четене измененията в закона за железопътния превоз, с които се планува звеното за следствие на железопътни катастрофи и произшествия да бъде на директно послушание на държавното управление. 

С измененията в закона за железопътния превоз се подсигурява независимостта на органа за следствие на железопътни катастрофи и произшествия по отношение на оператора на инфраструктурата. С това страната ни ще извърши рекомендацията на Европейската комисия, както и ще предотврати риска да бъде наказана пред Съда на Европейския съюз, след предявена искова молба.

В програмата са планувани и разисквания по запитване на левицата към здравния министър Кирил Ананиев по отношение на политиката на ведомството за кадровото поръчителство с медицински експерти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР