В продължение на двадесет и шест години всяка година правим

...
В продължение на двадесет и шест години всяка година правим
Коментари Харесай

Летни музикални празници „Баба Вида“

„ В продължение на двадесет и шест години всяка година вършим концерти във Видин с моите възпитаници “ – споделя Иванка Нинова. Направили са концерт и тази година. Но събитието, за което се вълнува доста, занапред следва.

„ Тази година ще осъществя една фантазия, която тая от дълго време “.

Иванка Нинова е родена във Видин и постоянно е желала да направи летен музикален фестивал там, на който да има и музика, и спектакъл, и изложения. Преди година пандемията осуетява начинанието, само че в този момент към този момент всичко е готово.

Първият фестивал ще бъде единствено в две вечери. На 9 и 10 юли на театъра в крепостта „ Баба Вида “ ще се състоят два Гала концерта. Първият ще бъде напълно с оперни фрагменти, а вторият с оперетни подиуми.

За този първи фестивал госпожа Нинова е поканила някои свои сътрудници, както и свои възпитаници от Националната музикална академия „ проф. Панчо Владигеров “.

Фестивалът ще бъде открит от оперните звезди – баритона Кирил Манолов, сопраното Габриела Георгиева, която също е от Видин, както и тримата тенори Михаил Михайлов, Валерий Георгиев и Борис Тасков. В концерта ще взе участие и самата Иванка Нинова. Ще прозвучат арии и дуети от опери на Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Умберто Джордано, Пиетро Маскани.

Оперетната церемония събира водещи оперетни актьори – Добрина Икономова, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Лидия Лазарова. Отново ще вземат участие Михаил Михайлов и Валерий Георгиев. Фрагментите ще бъдат от произведения на Имре Калман, Франц Лехар, Асен Карастоянов, Йохан Щраус - наследник.

Предвиден е вид при неподходящи атмосферни условия събитията да бъдат в залата на Филхармонията.

Двата концерта ще бъдат съпровождани от „ Симфониета “ Видин, като оперния концерт ще дирижира австриецът Давид Холцингер, а оперетния – Димитър Косев.

Събитието се реализира с поддръжката на Община Видин.

В звуковия файл чуйте диалога с проф. доктор Иванка Нинова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР