В присъствието на медиите правителството гласува освобождаването на областния управител

...
В присъствието на медиите правителството гласува освобождаването на областния управител
Коментари Харесай

Правителството гласува освобождаването на областния управител на Перник

В наличието на медиите държавното управление гласоподава освобождението на регионалния шеф на Перник Ирена Соколова. На нейно място беше назначен Емил Костадинов.

Оставката на Соколова беше оповестена от премиера Бойко Борисов още в неделя следобяд.

Причината е водната рецесия и режимът на водата в регионалния град, до който съгласно жителите му се е стигнало, поради съзнателно източване на язовир " Студена ", със знанието на някогашния кмет Вяра Церовска и на регионалния шеф Ирена Соколова.

Допълнително сондиране и потребление на карстови пещери са двата разновидността за нови източници на вода за Перник в дълготраен проект, заяви по време на държавното съвещание министърът на районното развиване Петя Аврамова.

По думите й към този момент е задействано осъществяването на реконструкцията на пречиствателната станция за града, има контракт сред ВиК сдружението и министерството за рехабилитация на довеждащите водопроводи и част от водопроводната мрежа в Перник.

Аврамова регистрира, че въведеният режим се отразява на повредите в града, поради засиленото стартиране на водата.

От своя страна министърът на околната среда и водите Нено Димов рапортува, че при изключителна инспекция в петък на помпената станция на язовира е открито, че е имало подаване на вода към Радомир, за което не са известени институциите.

Установено е и унищожаване на устройството за премерване на разхода на вода, като е предписано незабавното му слагане, с цел да е ясно какво количество вода се подава на Перник по отношение на режима. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР