В преговорите за бъдещ завод на Фолксваген у нас държавата

...
В преговорите за бъдещ завод на Фолксваген у нас държавата
Коментари Харесай

Дончев: Времето за автомобилен завод в България е дошло

В договарянията за предстоящ цех на „ Фолксваген ” у нас страната направи всичко допустимо, което можеше да се направи – от Владислав Горанов до елементарния служител. Единственото, което ни е ограничавало е европейското законодателство.

Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия. Автомобилният колос към този момент основа дъщерно сдружение в Турция, което се възприема като по-нататъшна стъпка към построяването на цех в Маниса, покрай пристанището Измир.

Темата с огромна инвестиция за произвеждане на коли въобще не е затворена, уточни Дончев и заяви, че от “Фолксваген ” публично писмо, че България е отпаднала като капиталова дестинация няма.

Ако не е “Фолксваген ” ще е някой различен. На България ѝ е пристигнало времето. Цял автомобил скоро ще се създава у нас, безапелационен бе Томислав Дончев.

Дончев разяснява и хода на предизборната акция за локалния избор и държанието на Волен Сидеров в последните дни.

Вицепремиерът е уверен, че от мръсна акция страда демокрацията. Той съобщи, че съдружното ръководство нито е елементарно, нито е просто и за жалост изисква взаимни отстъпки. Според Дончев медийната среда в България е надълбоко болна.

Колкото до суматохата в учебните заведения в Сливен, Ямбол и Карнобат вицепремиерът сподели, че има външни и вътрешни сили, които са забъркани. Това тече най-малко от половин година и не е толкоз почтено, колкото наподобява на пръв взор. Това не е следващата цифрова дивотия, няма по какъв начин да не си мислим, че това има избрани политически претекстове, най-малкото ескалира в избрана предизборна обстановка, разяснява Дончев.

Той е безапелационен, че отнемането на дете е последна мярка, когато детето живее в рискови за здравето и живота му условия – рядка, фрапантна мярка, която е обект на правосъден надзор, изясни вицепремиерът.

Дали има забъркани политици – Дончев е уверен, че има. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа мощ са ангажирани, сподели той и добави, че доколкото знае е „ съдружен сътрудник на левицата в няколко формата за локалните избори ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР