В повечето домове тече трескава подготовка за Бъдни вечер. Традицията

...
В повечето домове тече трескава подготовка за Бъдни вечер. Традицията
Коментари Харесай

Лесни и бързи рецепти за Бъдни вечер

В множеството домове тече трескава подготовка за Бъдни вечер. Традицията изисква на трапезата да има нечетен брой постни ястия 7 - което е цифрата на Бога, 9 или 11. Ако сте от по-непохватни в кухнята, взехме решение да ви помогнем с две бързи предписания - едната е за мързеливи сарми - за по-мързеливи домакини.

Колкото и нищожно да ни е времето, трапезата на Бъдни вечер не трябва да остава без домашните постни сарми с кисело зеле. Според занаятчия готвача Христина Вафиати елементарно и бързо можем да приготвим по този начин наречените " мързеливи сарми ". Наричат ги още голи, защото не се завиват със зелев лист. Трябват ни нарязани на дребно праз лук и добре втасало кисело зеле, ориз със стафиди и няколко подправки - джоджен, черен пипер.
Христина Вафиати - занаятчия готвач: Всичките тези съставки ги слагаме в съдче и на котлона. Добавяме водичка с цел да къкри, да се свари ориза и да омекне зелето. След това прибавяме малко червен пипер и за 30 минути яденето е готово. Това е една мързелива, лесна и вкусна рецепта.
А до момента в който мързеливите сърми къкрят на огъня, бързо може да приготвим и вкусна разядка - примес от чесън, мед и орехи.

Христина Вафиати - занаятчия готвач: Освен мързеливите сърми и разядката, в случай че си вземем питка и прибавим ошава, туршийките, плодовете и ядките - си стават 7 ястия. Така сме подготвени за Бъдни вечер - елементарно и няма да губим доста време.

Но каквато и да е празнична софра за Бъдни вечер, най-важното е цялото семейство да е дружно към нея. И наложително да има подправката, без която не можем - обич.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР