В последното си обръщение към нацията президентът Зеленски отбелязва 50-ия

...
В последното си обръщение към нацията президентът Зеленски отбелязва 50-ия
Коментари Харесай

Зеленски: Руските кораби могат да стигнат... само до дъното

В последното си послание към нацията президентът Зеленски отбелязва 50-ия ден от войната и отдаде респект на бранителите на Украйна.

" Ние издържахме към този момент 50 дни. Петдесет дни съветско навлизане, макар че окупаторите ни даваха най-много пет. Този интервал, тези 50 дни ми демонстрираха доста международни водачи в друга светлина ", съобщи Зеленски, припомняйки диалозите и срещите си с доста западни водачи.

" Видях политици, които се държат по този начин, като че ли нямат власт. И видях не-политици, които за тези 50 дни направиха повече от някои държавници, които претендираха за водачество ", добави той.

Той не загатна намерено потъването на съветския флагмански транспортен съд " Москва ", само че похвали украинските войски, " които демонстрираха, че съветските кораби могат да стигнат... единствено до дъното ".

" Петдесетте дни на нашата защита са достижение. Постижение на милиони украинци. На всички, които на 24 февруари взеха най-главното решение в живота си - да се бият. Да бъдат индивиди. Да не се предадат. А и да не бъдат предатели ", сподели още украинският президент.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР