„В последните седмици на територията на село Белозем, община Раковски,

...
„В последните седмици на територията на село Белозем, община Раковски,
Коментари Харесай

В Белозем отстрелват щъркели – символа на града

„ В последните седмици на територията на село Белозем, община Раковски, се следи смущаваща наклонност. Вече трети щъркел потвърдено е убит по нечовечен метод – отстреляни с пушка “. Сигналът е подаден от жители в обществените мрежи.

„ Притежателите на оръжия на територията на селото би трябвало да се замислят и да престанат с порочната процедура, която са захванали. Още по-смущаващото е, че единият щъркел е открит в двора на учебното заведение “, пишат още хората и се надяват посредством видеонаблюдението в селото причинителите да бъдат разкрити.

Откритите ранени щъркели в Белозем са били превозени до Спасителния център на Зелени Балкани в Стара Загора, заяви за Радио „ Фокус “- Пловдив кметът на селото Виолета Петрова. Тя сподели, че случаите са два и те са инцидентни. За тях е докладвано на органите на реда и са в развой на изясняване.

От " Фокус " потърсиха за информация и Градимир Градев от „ Зелени балкани “, който заяви, че за огромно страдание двата щъркела са към този момент мъртви. Единият е бил докаран мъртъв от Белозем, а другият е умрял в следствие. В телата и на двете птици са открити съчми. Не е ясно тъкмо какво е оръжието, с което са били отстреляни, само че това ще се потвърждава с експертизи.

От „ Зелени Балкани “ се надяват това да не е наклонност. В съответните случаи те са работили в цялостен синхрон с локалната администрация и общинската власт. „ Подобни случаи се потвърждават мъчно “, сподели още Градев, на база предходен опит.

В селото живеят 40 двойки щъркели. През 2005 година Белозем е оповестено за европейското населено място на белия щъркел, като всяка година там се чества Денят на белия щъркел. Тази година на 15 май той ще се организира за петнадесети път. Фокус на форума, който е под патронажа на Министерството на околната среда и водите, ще е презентацията „ Туристически направления за белия щъркел в Белозем”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР