ВАШИНГТОН (AP) — Откритите работни места в САЩ паднаха през

...
ВАШИНГТОН (AP) — Откритите работни места в САЩ паднаха през
Коментари Харесай

Откритите работни места в САЩ паднаха до 8,5 милиона през март, най-ниското ниво от повече от 3 години

ВАШИНГТОН (AP) — Откритите работни места в Съединени американски щати паднаха през март до най-ниското равнище от повече от три години, само че останаха на исторически високо равнище равнища в символ, че пазарът на труда остава резистентен на фона на по-високите лихвени проценти.

Министерството по труда заяви в сряда, че работодателите са оповестили 8,5 милиона свободни работни места през март, спад от 8,8 милиона през февруари и най-малкото от февруари 2021 година

Броят на американците, напуснали работата си, падна до най-ниското си равнище от януари 2021 година насам – знак за намаляваща убеденост в способността им да намерят нещо по-добро. Но съкращенията понижиха.

Месечните свободни работни места са намалели внезапно от пика от 12,2 милиона през март 2022 година, само че остават на високо равнище. Преди 2021 година те в никакъв случай не са надхвърляли 8 милиона - предел, който в този момент са достигнали за 37 следващи месеца.

Високото равнище на свободни работни места отразява изненадващо мощен пазар на труда в Съединени американски щати. Когато Федералният запас стартира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР