В последните няколко седмици проучванията показват една червена вълна“ –

...
В последните няколко седмици проучванията показват една червена вълна“ –
Коментари Харесай

Проф. Иван Динев: Републиканците имат големи шансове за мнозинство в Камарата на представителите

„ В последните няколко седмици изследванията демонстрират една „ алена вълна “ – за по-голяма поддръжка на републиканците. Такава, каквато не наблюдавахме цяло лято. И това най-вероятно извънредно доста усилва възможностите на републиканците да вземат надзор над това законодателно тяло (Камарата на представителите – бел. Ред.). “ Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria проф. Иван Динев, учител във Факултета по публични и интернационалните връзки в Университета в Синсинати, Съединени американски щати, по отношение на прогнозите за междинните избори на 8 ноември.

Според изследването на един от най-важните уеб страници – „ 538 “, който събира данни от голям брой влиятелни изследвания на публичното мнение, с вярната методология, извършени в последните няколко седмици, към 85% е шанса на републиканците да вземат надзор над Камарата на представителите, до момента в който демократите имат някъде към 15% късмет да запазят контрола, който имаха досега.

Проф. Динев показва, че болшинството на демократите сега е относително малко.

„ Проблемът е, че тук приказваме за едномандатни изборни региони. Основна част от изборните региони са така наречен сигурни места. Много дребен е шансът при 3-4% смяна на настроенията измежду гласоподавателите, да се смени контролът “, сподели той.

Но едни 3-4% смяна на настройките имат основно значение за така наречен колебаещи се изборни региони. Тези 3-4% могат да бъдат сериозни, тъй като изборни региони се печелят с дребен брой гласове и с дребна разлика.

Ако републиканците завоюват Камарата на представителите, това няма да се отрази добре на законодателните начинания на демократите, счита преподавателят.

„ Това основава така наречен разграничено държавно управление. Но след Втората международна война това е по-скоро норма, в сравнение с изключение “, прецизира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР