В последните няколко години българите все повече консумират продукти с

...
В последните няколко години българите все повече консумират продукти с
Коментари Харесай

Експерт: Ядем все повече продукти с палмово масло

В последните няколко години българите от ден на ден употребяват артикули с палмово масло, алармира Иван Грънчаров от Асоциацията на млекопреработвателите  За 2017 година са изконсумирани 12 хиляди тона палмова лой, вложена в сирене, разяснява той.

Експертът напомни, че е влезнала в действие разпоредба, която не разрешава производството на имитиращи артикули и влагането на палмово масло в млечните артикули в мандрите.

" Надявам се това да промени салдото при продажбата на имитиращи и същински артикули. В доста страни са забранили потреблението на растителни мазнини ", добави той. В България има над 260 са млекопреработвателни предприятия, като от тях 30-40 компании употребяват растителна лой, сподели специалистът, заяви още специалистът

Основната причина да продължава да се употребява палмовото масло е цената. Според Грънчаров обаче, това не трябва да бъде водещ претекст, в случай че идкаме да се храним качествено. Разликата в цената сред артикул с палмово масло и същински кашкавал или сирене е 50 стотинки дневно, изясни той. Според него, най-ниската действителна цена на сиренето е 5,50 лв., а същински качественото е най-малко 9 лв..

" Има дефицит на българско мляко. Внасяме 20 % от млякото, належащо за произвеждане ", изяснява той, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР