Надявам се, че това, което се чу предизборно, няма да

...
Надявам се, че това, което се чу предизборно, няма да
Коментари Харесай

Мицотакис: Следя с безпокойство изявленията от Скопие за името на страната

Надявам се, че това, което „ се чу предизборно, няма да се чуе следизборно “, съобщи гръцкият министър председател Киракос Мицотакис пред телевизия „ Алфа “ в коментар за безапелационната победа на ВМРО-ДПМНЕ на парламентарните и президентски избори в Северна Македония, които се създадоха на 8 май.

„ Следя с безпокойствие някои от изказванията на представители на ВМРО(-ДПМНЕ) и ще изчакам формалната позиция на претендента за министър председател, с цел да видя по какъв начин ще спомене наименованието на страната си. Лично аз не бях склонен с Преспанския контракт. Приех обаче съглашението в границите на приемствеността в страната и признах, че макар несъгласието си съм задължен да го уважавам (…) Искам да се надявам, че това, което се чу предизборно, няма да се чуе и следизборно. Ако това се случи, ще имаме проблеми “, съобщи Мицотакис, предаде БТА.

По време на избирателен спор победителката на президентските избори Гордана Силяновска съобщи, че няма да „ смъква табелите пред институциите ”, само че и изрично няма да употребява конституционното име на страната Северна Македония. „ Няма да употребявам „ Северна ”, ще забележим последствията ”, съобщи Силяновска.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР