В последните години въглехидратите си спечелиха лоша слава. Те са

...
В последните години въглехидратите си спечелиха лоша слава. Те са
Коментари Харесай

Яжте макароните, ориза и картофите студени, за да отслабнете!

В последните години въглехидратите си завоюваха неприятна популярност. Те са избягвани поради здравословни аргументи и опасения, че водят до увеличение на тежестта. Нови проучвания обаче демонстрират, че не всички въглехидрати са отговорни за наднорменото тегло.

Някои от тях, известни като резистентни нишестета, се срещат естествено в богатите на въглехидрати храни като фасул и бобови растения, пълнозърнести храни и даже ориз и картофи. Те са извънредно потребни за организма и техният банкет не би трябвало да бъде лимитиран, тъй като това може да докара до здравословни проблеми.

Редица диетолози сигнализират, че повсеместният боязън от въглехидратите е голословен и внезапното отнемане от тях може да има извънредно нездравословни последствия за цялостното здраве. Най-малката от тях е, че прекъсването на приема на значимите субстанции неизбежно ще докара до познатия резултат на йо-йо.

Устойчивите нишестета, от своя страна, получават името си, защото те се опълчват на храносмилането и минават през тялото ни по друг метод, като подтикват отделянето и пречистването на организма. Освен в бобовите растения потребният тип въглехидрати се съдържат в неузрелите банани, някои семена и кафявия ориз.

 Ориз

Специалистите по храненото предлагат да не се ограничаваме от всички типове въглехидрати, а единствено от тези, които директно въздействат на образуването на спомагателни килограми. Това са тези въглехидрати, съдържащи се в захарите. Тях би трябвало да ги заобикаляме, а да включим в диетата си храни, съдържащи нишестени въглехидрати.

Това е по този начин, тъй като към този момент има съществени доказателства, че фибрите, съдържащи се в пълнозърнестите версии на нишестени въглехидрати, са извънредно потребни за нашето здраве.

Според Световната здравна организация към половината от дневния банкет на калории би трябвало да идва от нишестени храни, плодове и зеленчуци. Някои храни даже развиват резистентни нишестета, когато бъдат оставени да се охладят. Такива са макаронените произведения, картофите и белият ориз.

 Макарони

Резистентни нишестета даже се предлагат като здравословна храна за хора, страдащи от диабет вид 2. Също по този начин заради обстоятелството, че тялото не може да преработи този тип въглехирати, то стартира да черпи сила, като я набира от мазнините в тялото. По този метод, като се изключи че организмът е заситен, тези храни спомагат даже за топенето на непотребните килограми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР