В последните дни анализатори и западни разузнавания предупредиха, че руските

...
В последните дни анализатори и западни разузнавания предупредиха, че руските
Коментари Харесай

Русия масирано прехвърля военна техника към Донбас

В последните дни анализатори и западни разузнавания предизвестиха, че съветските войски, изтеглящи се от северната част на Украйна, най-вероятно ще се предислоцират на Изток, в Донбас. Разследващият план Conflict Intelligence Team (CIT) заяви в понеделник, че е получил първото удостоверение на тази информация.

На 2 април в Беларус е снимано, на което се вижда ешелон с десантна техника (БМД-2).

Машините може да са част от състава на десантни елементи или съединения, които са взели участие в боевете на територията на Киевска област – 76-та десантно-щурмова дивизия, 98-ма въздушно-десантна дивизия или 31-ва десантно-щурмова бригада. Данните демонстрират, че ешелонът се е насочил към Белгородска област, близо до границата с окупираната от руснаците част от Харковска област.

— IgorGirkin (@GirkinGirkin)
Друг ешелон с танкове е тръгнал от Елни, където е дислоциран танков полк. Възможно е тези танкове да не са употребявани до момента заради нередовност, само че към този момент да са ремонтирани, показва CIT.

Новопристигналата техника евентуално е планувана да се достави през Купянск и Изюм, който наскоро бе завзет от съветските войски, в посока към Славянск в Донецка област. Прехвърлянето на военни машини, които към този момент са били употребявани, както и такива, които до момента не са взели участие в бойни дейности, значи, че съветското командване се готви съществено за борба в Донбас, разяснява CIT.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР