В понеделник Арбитражният съд в Москва започна производство по несъстоятелност

...
В понеделник Арбитражният съд в Москва започна производство по несъстоятелност
Коментари Харесай

Дружеството на Google в Русия започва процедура по несъстоятелност

В понеделник Арбитражният съд в Москва стартира произвеждане по неплатежоспособност против съветското дъщерно сдружение на Гугъл, като призна валидността на молбата за оповестяване на сдружението в неплатежоспособност, заяви Интерфакс. Дружеството подаде лична молба за оповестяване в неплатежоспособност на 16 юни, а съдът я одобри за разглеждане на 23 юни.

Съдебното съвещание продължи единствено няколко минути. От името на молителя участваха единствено юристите, които потвърдиха молбата за оповестяване на сдружението в неплатежоспособност. Не участваха представители на кредиторите.

-->

" Да се признае молбата за основателна и да се вкара процедура за наблюдаване за период от шест месеца ", разгласи решението на съда арбитър Валери Марасанов. Следващото чуване по делото ще се състои на 23 март 2023 година.

Дружеството разгласи проектите си за оповестяване на банкрут на 18 май в известие на уеб страницата на Единния федерален указател на юридическите лица (Fedresource). На предходното правосъдно съвещание, извършено в наличието на представителя на Росфинмониторинг, поканен от съда като трета страна в производството, юристът на сдружението обоснова настояването за оповестяване в неплатежоспособност с обстоятелството, че просрочените отговорности надвишават 19 милиарда рубли, до момента в който активите му се правят оценка единствено на към 3,5 милиарда рубли, а още 1,2 милиарда рубли са запорирани в сметките му.

По-рано юристът на Гугъл съобщи, че запорът на банковата сметка на съветското дъщерно сдружение е направил невероятно действието на офиса му и осъществяването на финансовите му отговорности. Сред кредиторите на Гугъл са търговски предприятия, чиновници на компанията и съветският Национална агенция за приходите.

Припомняме, че при започване на септември съдът утвърди налагането на револвираща санкция в размер на 21,7 милиарда рубли от Гугъл за наново административно нарушаване и отвод да отстрани материали от уеб страницата за видеохостинг YouTube, съдържащи неразрешена в страната информация. Първата санкция от оборота на компанията за това нарушаване възлиза на повече от 7 милиарда рубли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР