Adobe продължава активно да въвежда функции с изкуствен интелект. В

...
Adobe продължава активно да въвежда функции с изкуствен интелект. В
Коментари Харесай

Adobe използва изкуствен интелект за подобряване на видеата – 8 пъти по-висока рязкост и по-малко артефакти

Adobe продължава интензивно да вкарва функционалности с изкуствен интелект. В допълнение към опциите на модела Firefly Image 3 във Photoshop, компанията е подготвила и нещо потребно за основателите на видео.

Експерименталната функционалност, основана на изкуствения разсъдък VideoGigaGAN, може да усъвършенства качеството на видеоклипа посредством изостряне на изображението. За отбелязване е, че тя може да изостря до 8 пъти без нормалните артефакти като вибриране или деформиране.

Според Adobe системата VideoGigaGAN превъзхожда другите способи за изостряне на VSR (Video Super Resolution), защото заобикаля нормалните артефакти и трептенията, които се появяват при GAN (General Adversarial Networks). Същевременно прибавя изясненост и подробност – до момента в който множеството други системи не могат да създадат и двете неща по едно и също време.

Системата се оправя добре с подобряването на детайлността на текстурите на кожата, фините косми и детайлите на перата. Тези обекти наподобяват много реалистично.

Добавянето на VideoGigaGAN към стратегии като Premiere Pro или After Effects може да улесни работата на видеомонтажистите, макар че потреблението на изкуствен интелект за възстановяване на работата на хората е противоречива процедура.

Все още няма информация дали Adobe възнамерява да внедри функционалността в действителни стратегии. В момента основаните клипове са къси и се възпроизвеждат единствено с 12 фрагмента в секунда. Вероятно разработчиците занапред ще би трябвало да усъвършенстват този механизъм.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР