В понеделник, 4 септември, германският канцлер Олаф Шолц публикува в

...
В понеделник, 4 септември, германският канцлер Олаф Шолц публикува в
Коментари Харесай

Шолц като пират: защо канцлерът е с превръзка на окото

В понеделник, 4 септември, немският канцлер Олаф Шолц разгласява в обществените мрежи своя фотография с превръзка на дясното око и ожулвания по лицето. Тя бе първата след известието за получена от него контузия, до момента в който спортувал през почивните дни.

" С нетърпения очаквам да типа меметата. Благодаря за положителните пожелания. Изглежда по-зле, в сравнение с е в реалност ", написа Шолц в X (досега Туитър).

Канцлерът като " корсар "

Потребителите не чакаха друга покана и неотложно в обществените мрежи се появиха десетки колажи с Шолц. Преобладаващият претекст е в пиратски жанр: Шолц като капитан Джак Спароу от " Карибски пирати " или като корсар анимационната поредност " Спонджбоб Квадратни гащи ". В някои мемета Шолц влиза в ролята на водещи фигури от Пиратската партия в Германия, съществуваща от 2006 година. 

Появиха се също и реклами на уеб сайтове за събаряне на пиратски наличия със същия сюжет.

" Другари поневоля "

Рускоговорящи консуматори направиха прилика с Алексей Навални, който също носеше сходна превръзка на окото откакто през 2017 година мъж го атакува и заля със зелена течност. Тогава съществено пострада дясното му око. Други пък припомниха сходната фотография на някогашния американски президент Доналд Тръмп, която неотдавна също стана доста известна в мрежите.

 В мненията си потребителите пожелават на канцлера бързо възобновяване.

Контузия при спорт

Шолц падна в събота по време на джогинг и получи пострадвания по лицето, след което анулира някои от уговорките си за уикенда, заяви държавен представител. По-късно той посочи пред кореспонденти, че канцлерът е добре поради събитията.

В неделя 65-годишният немски водач анулира свои предизборни срещи в провинция Хесен, където на 8 октомври ще се проведат избори за Ландтаг.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР