В подобие на грипна ваканция излизат депутатите, докато трае извънредното

...
В подобие на грипна ваканция излизат депутатите, докато трае извънредното
Коментари Харесай

ГЕРБ дезертира от парламента

В сходство на грипна почивка излизат депутатите, до момента в който трае изключителното състояние. По предложение на Цвета Караянчева Народното събрание няма да заседава, а депутатите ще се събират единствено когато има незабавни актове. Единствено Българска социалистическа партия се разгласи против формалното разформироване на народните представители. Ресорните комисии ще продължат работа, само че до края на обстановката парламентарният надзор ще бъде писмен.

Корнелия Нинова предизвести, че ръководещите ще употребяват абдикацията на Народното събрание, с цел да заметат следите на откраднатото. Парламентът е заседавал по време на война и чума, а нас ще ни запомнят като дезертьори и страхливци, възмути се Явор Божанков. Със прекъсването на работата на Народното събрание правим закононарушение против държавността, предизвести Антон Кутев.

Народното събрание ще се събира, единствено когато има незабавни актове. Предложението за разпускането на Народно събрание направи Цвета Караянчева. По думите й не може цялата страна да е в карантина, която от ден на ден се стяга, а депутатите да не съблюдават общественото разграничаване. Караянчева разгласи, че има риск някой в пленарната зала да се разболее, а всички останали да са в карантина и Народно събрание в действителност да спре работа. Предложението беше признато със 115 гласа, а срещу бяха 65 народни представители от Българска социалистическа партия.

Искането провокира бурни диспути, скандал и персонални обиди сред ръководещи и съпротива. Парламентарната република краткотрайно се анулира и се суспендира Конституцията - имаме живот на заем, независимост под карантина и тирания, съобщи Корнелия Нинова. Председателят на Българска социалистическа партия предизвести, че ръководещите ще употребяват абдикацията на Народно събрание, с цел да заметат следите на откраднатото, и ще продължат безотговорно да работят по същия метод. Вместо решение за затваряне на Народно събрание, трябваше да гледаме предложение частните лечебни заведения да се изравнят с общинските и държавните и да не са търговски сдружения, акцентира Нинова. Според нея на пленарното съвещание е трябвало да участва министър председателят Борисов, с цел да изиска актуализация на бюджета, а не да раздава милиони еднолично. За да помогнем на хората, трябваше да разблокираме държавния запас и да раздадем маски, защитни дрехи и всичко належащо, счита Нинова.

Това Народно събрание би трябвало да бъде свикано единствено един път - да гласоподава оставката на държавното управление, съобщи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Парламентът е заседавал по време на война и чума, а нас ще ни запомнят като дезертьори и страхливци, възмути се Явор Божанков. " Вие желаете да управлявате с укази, с декрети, с конференции и с персонални отзиви. С подопечни публицисти и верноподанически настроени медии. Това ръководство има ясно наименование - тирания ", обърна се Валери Жаблянов към ръководещите. Парламентът не е кооператив, в който да се спускат правила, които могат да се изпълнят, преизпълнят и отчетат ", безапелационен е той. " Според Конституцията Народно събрание в република с парламентарно ръководство е органът, който не трябва да стопира да работи. Това е органът, който показва гражданските права. Със прекъсването на работа на Народното събрание правим закононарушение против държавността ", предизвести Антон Кутев.

Страхът се показва като отговорност, а абдикацията като храброст, съобщи Крум Зарков. " Предприеха се ограничения, дадоха са пълномощия, сътвориха се щабове, в това време няма съд, който да управлява. Сега няма да има парламент, който да управлява. Кой ще управлява тази власт по време на изключителното състояние ", попита социалистът.

Корнелия Нинова се включи във видеоконферентна среща на водачи и министър председатели от Партията на европейските социалисти. В полемиката бяха разисквани общоевропейски ограничения, които да оказват помощ за запазване на здравето на жителите и да поддържат здравните системи на страните - членки. Основен приоритет би трябвало да бъдат ограниченията за гарантиране на работните места, обществената отбрана и финансова поддръжка на дребните и междинните предприятия и самонаетите лица, както и ориентирани към оправянето с финансовите последствия от епидемията, считат от левицата
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР