В Пловдивското село Кръстевич недоволстват от режима на водата, като

...
В Пловдивското село Кръстевич недоволстват от режима на водата, като
Коментари Харесай

Готвят протест в пловдивско село

В Пловдивското село Кръстевич недоволстват от режима на водата, като локалните настояват, че в някои къщи вода няма в границите на няколко дни, а освен в инструкции режим. Жителите на селото ще провеждат митинг на 31 юли с искане да имат съответно водоснабдяване.

Над 180 души са се подписали под искане за смяна на водния режим в селото и поправката на водоснабдяването. Ако техните претенции не бъдат изпълнени локалните настояват, че ще блокират републиканския път, който минава през селото.

“Имаме вода по един два часа дневно, а в някои къщи не е достигала и в границите на 4-5 дни. Внесли сме искане за митинг, събрали сме подписка, в случай че не станат нещата по този начин - ще блокираме и пътя, ще откажем и да плащаме сметки за вода “

Местните настояват, че има водоизточник, който преди е бил с негодна вода, само че последните проучвания демонстрират, че водата към този момент става за пиянство. Въпреки това източникът не се употребява за водоснабдяване.

Инженер Антон Гълъбов, основен инженер на ВиК Пловдив, показа, че посоченият от локалните източник е отвън регулация и не може да се употребява от ВиК, защото не е благосъстоятелност на общината.

Инж. Гълъбов показа, че “ВиК е осигурила водоноски, като се надяваме да решим казуса в границите на един-два месеца, с цел да не се стига до сходен сюжет и през идната година”

" Вкарването в регулация на нов водоизточник е извънредно муден и нескончаем развой, кйото не става за ден два. Освен това този развой би трябвало да се инициира от общината в селото” " сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР