В пленарната зала депутатите продължават работа по второто четене на

...
В пленарната зала депутатите продължават работа по второто четене на
Коментари Харесай

Продължават дебатите по Бюджет 2022 на второ четене

В пленарната зала депутатите не престават работа по второто четене на държавния бюджет. Късно нощес поради липса на кворум работата по законопроекта бе прекъсната, оповестяват от БНР. От ГЕРБ - Съюз на демократичните сили упрекнаха ръководещата коалиция в опит за опълчване на институциите, защото 20 милиона лв. от в началото препоръчаните средства за Висшия правосъден съвет се пренасочват към Българската академия на науките. Тезата стимулира Александър Николов:
" Противопоставяме Българска национална телевизия на БНР с бюджетите. Дойде миг, в който противопоставяме Висш съдебен съвет и независимостта на правораздавателната система с Българска академия на науките. Ако това са управнически решения, в случай че това са предлагани промени, не е добър знак ".
Според Атанас Славов от Демократична България бюджетът за правосъдната власт е добре стимулиран:
" Има една антична римска максима, че по време на война законите мълчат. За страдание сме по време на война към този момент, само че България към момента не е във война. Именно, тъй като не сме във война, ние би трябвало да укрепим нашите основни институции като правораздаването ".
В залата участва отрасловият министър Надежда Йорданова, която акцентира, че по отношение на предходната година бюджетът за правосъдната власт се усилва, в това число и на прокуратурата.
След като приключат с окончателното гласоподаване на бюджетната рамка за тази година, в дневния ред на депутатите е първото четене на измененията в закона за учебното и предучилищно обучение, с които се не разрешава реализирането на политическа и партийна активност в детските градини и учебните заведения. Целта на промените, импортирани от Министерски съвет, е системата на междинното обучение да се деполитизира със закон. Вносителите означават, че с предлаганите промени би трябвало да се обезпечи самостоятелност в междинното обучение и цялостна възбрана на политическа пропаганда в системата на предучилищното и учебно обучение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР