В петото издание на А1 Лятна академия се включиха 20

...
В петото издание на А1 Лятна академия се включиха 20
Коментари Харесай

60% от завършилите А1 Лятна академия продължават кариерата си в компанията

В петото издание на А1 Лятна академия се включиха 20 възпитаници и студенти от водещи образователни заведения в България, измежду които ТУ-София, ТУЕС, Нов български университет, УНСС и СУ „ Св. Климент Охридски “. Те станаха част от програмата по покана на А1, откакто през миналата година са посочили познания и предпочитание за професионално развиване в редица просветителни начинания, проведени в партньорство с компанията.

Любомир Иванов, старши управител „ Привличане на гении, образование и развиване “ в А1 България, поздрави младежите по случай сполучливото довеждане докрай на програмата и разяснява: „ Традиционно поддържаме кариерния старт на младежите, водени от желанието да предадем това, което сме научили по пътя към триумфа в бизнес среда. За нас приемствеността на опит и познания сред одобрените и бъдещите експерти на България е основна част от задачата ни. Уверен съм, че това е и един от факторите за дълготрайното развиване на бизнеса и причина за по-успешно нахлуване на младежите в действителните измерения на определената специалност. “

В продължение на три месеца младите гении се срещнаха с действителната бизнес среда в света на технологиите, където на процедура приложиха наученото на доктрина. Докоснаха се от близко до софтуерните планове в А1, разрастващи другите посоки на дигитализацията и бяха дейна част от екипите, които трансформират нововъведенията в действителност. Направленията, в които стажантите в тазгодишното издание на програмата бяха част, са „ Информационни технологии и цифрова промяна “, „ Мрежа и услуги “ и „ Маркетинг “.

В направление „ Информационни технологии и цифрова промяна “ бъдещите IT експерти работиха по дизайна, създаването, мониторинга и подготвянето на всички нужни документи за ИТ системи, които са фокус за А1. В направление „ Мрежа и услуги “ участниците се допряха до действителни планове по тестване на VoWi-Fi и настройка на мобилни базови станции в мобилните централи по технологии 2G/3G. Имаха опция да тестват нови функционалности и устройства и следиха от първо лице по какъв начин се основават мрежови топологии, свързани с главната мрежа за данни. Талантите в направление „ Маркетинг “ организираха изследвания, свързани с процеси и артикули, в областта на видео и онлайн магазини, както и участваха в правенето на маркетингови и механически условия за бизнес функционалностите, маркетинг акции за онлайн магазини.

Всички гении минаха и през шест профилирани образования за надграждане на техните механически знания и обществени умения, като измежду тях са „ Видове мобилни мрежи и услуги - от 2G до 6G “, „ Как да се подготвим и представим на изявление “, „ Презентационни умения “ и „ Ефективна бизнес връзка “.

Участниците в А1 Лятна академия се включиха също и в доброволческа самодейност, давайки своя принос към положителна смяна на заобикалящата ни среда и демонстрирайки обществена отговорност. През трите месеца на програмата те получаваха месечно заплащане за труда си и имаха опция да употребяват гратис длъжностен смарт телефон с мобилни услуги, както и голям брой други обществени придобивки. Лятната академия на А1 започва за първи път през 2019 година и досега в нея са взели участие общо 82 надарени младежи. Тя е част от редица юношески начинания, които А1 развива през годините, измежду които са партньорства с водещи университети, целогодишна стажантска стратегия и др.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР