В петък Държавното управление на медицинските продукти на Китай представи

...
В петък Държавното управление на медицинските продукти на Китай представи
Коментари Харесай

Китай въвежда нови правила за разработката на лекарства на традиционната китайска медицина

В петък Държавното ръководство на медицинските артикули на Китай показа разпоредба за реагистрацията и ръководството на обичайна китайска медицина в опит да ускори създаването на нови медикаменти. В нея в допълнение се класифицират съответните условия за научноизследователска и развойна активност, както и нововъведенията в сферата.

Новите правила ще влязат в действие на 1 юли. В регламента се показва, че ще бъде основана скица за обзор и утвърждение, която ще натъртва на сигурността, ефикасността и качеството на медикаментите, като в същото време взема поради характерностите на обичайна китайска медицина. Учените се предизвикват да употребяват нови науки и технологии в проучването на механизмите на деяние на обичайна китайска медицина, основавайки се на модерни интернационалните концепции, се споделя още в документа.

С история повече от 2000 години обичайна китайска медицина е като национално богатство на Китай поради неповторимите теории и практики, заради което има поддръжката на държавното управление. Плановете на страната са до 2025 година да бъдат основани към 30 национални центъра за нововъведения и отбрана на тази антична медицина.

Тази година Китай ще ускори ръководството на качеството на лечебните средства на обичайна китайска медицина и ще форсира разглеждането и утвърждението на нови разновидности, сподели заместник-ръководителя на Управлението Джао Дзюннин за Синхуа. Той добави, че обичайна китайска медицина ще се ползва пълноценно и в новата фаза от предварителната защита и контрола на COVID-19.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР