В първата среда на месеца, когато трябва да има блиц

...
В първата среда на месеца, когато трябва да има блиц
Коментари Харесай

Предизборната мъка в парламента продължава - няма кворум

В първата среда на месеца, когато би трябвало да има блиц надзор с присъединяване на премиера и вицепремиерите, депутатите отново не събраха кворум. Едва 111 души натиснаха бутона за регистрация, въпреки в пленарната зала да имаше повече национални избраници, които държаха пръстите си във въздуха над машинките, без да ги допират. Днес в дневният ред точки имат право да оферират от опозицията. Очаква се също по този начин да се кълне новият омбудсман на републиката Мая Манолова, която обаче изясни в коридорите на Народното събрание, че това евентуално ще стане на следващия ден.

Досегашният омбудсман Константин Пенчев също е в Народното събрание, защото чака през днешния ден да бъде изработен изборът за нов парламентарен арбитър. Освен неговата кандидатура, такава издигнаха и от Патриотичния фронт в лицето на Михаил Кожарев.
Пред БЛИЦ Пенчев обаче съобщи, че са му съобщили, че и изборът на нов парламентарен арбитър от квотата на Народното събрание ще бъде изработен на следващия ден.

В момента депутатите изчакват регламентираните 15 минути след неуспеха на първата регистрация на кворума, с цел да повторят опита. Очаква се този път той да е сполучлив и съвещанието да стартира.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР