В окупирания от руснаците украински полуостров Крим новогодишната заря се

...
В окупирания от руснаците украински полуостров Крим новогодишната заря се
Коментари Харесай

Взривиха най-голямата руска авиобаза в Крим

В окупирания от руснаците украински полуостров Крим новогодишната заря се състоя няколко месеца по-рано – през август. Късно нощес детонации раздрусаха най-голямата авиобаза в Крим на съветските окупатори.

Най-голямата военновъздушна база на руснаците край летище Белбек до Севастопол бе разтърсена от детонации. Това е поредна офанзива по съветски цели в Крим за последните няколко дни. На фрагментите от Белбек се вижда огромен пожар, като се чуват и сирени за въздушна паника. Според очевидци са отекнали няколко мощни гърмежа. Към базата са били видяни да отиват коли на Министерство на изключителните обстановки.

Така нареченият „ губернатор “ на Севастопол Михаил Развожаев сподели, че се допуска, че над Белбек е бил свален дрон. Според него " няма ранени и жертви ". Това е еднообразен отговор на Русия, която продължава да мълчи за големите жертви, които дава в пълномащабната война, стартирана непредизвикано от Владимир Путин на 24 февруари, в това число и при гърмежите в Крим.

От Главното разследващо ръководство към Министерството на защитата на Украйна оповестиха, че съветските нашественици незабавно реалокират самолети и хеликоптери от окупирания Крим след поредност от детонации на полуострова. Окупаторите подхващат ограничения за отчасти пренасяне на авиационна техника от летища за предно базиране в Крим на аварийни летища и летища за непрекъснато базиране на територията на Руската федерация. Голяма част от популацията също избяга от Крим. По данни на Киев от началото на нашествието 44 300 съветски бойци са били демилитаризирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР