Община Бургас дава възможности на студентите по медицина и здравни

...
Община Бургас дава възможности на студентите по медицина и здравни
Коментари Харесай

Студентите по медицина на стаж в детските градини

Община Бургас дава благоприятни условия на студентите по медицина и здравни грижи за стаж през лятото в детски ясли и градини. Програмата се извършва в партньорство с Факултетите по „ Обществено здраве “ и „ Медицина “ към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

Целта е запознаване на бъдещите медицински експерти с организацията и обезпечаването на здравното обслужване в детските заведения. Освен натрупването на скъп на практика опит за младежите, това ще обезпечи непрекъсната работа на бургаските детски градини през лятото, което ще подсигурява успокоение за родителите в обезпечаването на грижи за детето, когато са на работа.

„ Програмата ни е значима стъпка към постигането на по-високо качество на образованието в Бургас, тъй като дават опция на студентите по медицина да стартират работа в действителната процедура. По този метод те ще натрупат професионален опит, а работата им ще бъде приета като стаж “, изясни кметът Димитър Николов.

От стажантската стратегия могат да се възползват всички студенти от специалностите – „ Лекар “; „ Лекарски помощник “ и „ Медицинска сестра “. Те ще извършват своите отговорности под управлението на медицински експерти в здравните кабинети на детските ясли и градините.

Стажът ще бъде за период не по-малък от един месец в границите на 01.07 – 31.08.2024 година Възнаграждението на стажуващите ще бъде в размер на 90 % от главното месечно заплащане на медицински експерт в „ Детско и учебно опазване на здравето “.

Студентите, които желаят да аплайват, би трябвало да подадат заявление по пример с приложено към него Уверение, издадено от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, за приключен 2 курс за медицинските сестри, 3 или 4 курс за лекарски асистенти и лекари. Документите се подават в Деловодството на Община Бургас на адрес: ул. „ Александровска “ № 26.

За повече информация, искащите могат да позвънят или пишат на: тел.: 056 860 920 или e-mail:[email protected] Мария Динкова – старши специалист „ Здравеопазване “ в отдел „ Здравеопазване и обществени действия “ на Община Бургас и на тел.: 056 842 076 или e-mail:[email protected] Даниел Борисов – основен юрист в общинска дирекция „ Демографски политики, мониторинг и съгласуваност “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР