В официално прессъобщение парламентарната група на Германската социалдемократическа партия (ГСДП)

...
В официално прессъобщение парламентарната група на Германската социалдемократическа партия (ГСДП)
Коментари Харесай

Управляваща партия в Германия в подкрепа на протестиращите българи

В публично прессъобщение парламентарната група на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) – част от ръководещата коалиция в Германия, показва своята взаимност с митингите в България. В текста със заглавие " Солидарност с проевропейските митинги в България " се показва ясно поддръжката към протестиращите и техните дела. 

" В продължение на доста седмици в България хиляди хора стачкуват с претенции за народна власт, господство на закона, самостоятелна правосъдна система и против корупцията. Подкрепяме проевропейските цели на хората. Парламентарната група на ГСПД в Бундестага застава на страната на тези, които се застъпват за съществени европейски полезности.

Демокрацията, върховенството на закона и битката с корупцията са централните стълбове на европейската интеграция. Ние приветстваме обстоятелството, че тези полезности намират необятна поддръжка измежду българския народ. Членството в Европейския съюз с право е най-голямата вяра за по-добър живот за него.

Ние демонстрираме взаимност с българите, които повече от 45 дни са на улицата в името на проевропейски полезности. Хората упорстват за съществени полезности, с които България се е заела с присъединението си към Европейски Съюз.

Спазването на правилата на правовата страна в държавите-членки на Европейски Съюз е от решаващо значение. Въз основа на предстоящ годишен отчет от Европейската комисия за господство на закона, под немското Председателство на Съвета, за пръв път ще се организира разговор на Съвета за господство на закона. Той ще би трябвало да огледа сериозно на обстановката в страните членки. Освен това през идната година прокуратурата на Европейски Съюз ще стартира работа в 20 страни членки, също и в България, и ще преследва корупцията, засягаща бюджета на Европейски Съюз. "

 
Германски народен представител: Борисов обезличава демократичните институции
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР