В очите на мнозина американците са странна нация, чиито думи

...
В очите на мнозина американците са странна нация, чиито думи
Коментари Харесай

Най-големите глупости, изричани от американци

В очите на мнозина американците са странна нация, чиито думи и дейности от време на време пораждат освен същинска изненада, само че и откровено неразбиране измежду останалата част от света. Поради ред аргументи те сякаш радикално се разграничават от всички други хора, населяващи земното кълбо. Ако в миналото сте имали шанса да се сблъскате с човек, роден и отраснал в Съединени американски щати, то вероятно доста добре знаете тъкмо защо става въпрос. От всички техни особености обаче, онази, която несъмнено се откроява над останалите, е самонадеяността, с която подхождат към чужденците. Тя постоянно оставя другите безмълвни, написа life.dir.bg.

Ето за какво неотдавна мъж от Бризбейн, Австралия, реши да зададе в обществената мрежа TikTok въпроса: " Кое е най-тъпото нещо, което американец ви е казвал? ". Видеото му бързо се трансформира в същински шлагер, а повода за неговата известност са безбройните мнения на потребителите в платформата, даващи занимателни отговори на запитването му. В резултат на това австралиецът към този момент има над 37 хиляди почитатели и съвсем 2 млн. лайкове във виртуалното пространство.

" Забелязах, че до оня миг никой не бе повдигал тематиката. И тъй като съм чувал доста комични обстановки, описващи незнанието на американците, взех решение аз да го сторя. В последна сметка получих доста повече изумителни истории, в сравнение с допусках ", изяснява мъжа с прякор Voidable.

И въпреки множеството от случките, които разказват хората, да звучат като анекдот, повярвайте, те са напълно действителни. А в този момент дано се посмеем дружно с най-интересните измежду тях:

- Тя отиде в Европа.
- В коя страна?
- Европа.
- Добре, само че коя страна в Европа?
- Нали ти споделих, Европа.
- Европа е континент.
- Какво е континент?

* * *

Попитаха ме дали в Германия имаме електричество... Отговорих, че с цел да генерираме сила ни се постанова да бягаме в големи колела, сходни на тези за хамстери.

* * *

След като споделих на един американец, че съм от Египет, той ми зададе въпроса дали пребивавам в пирамида... Да, не е като ми се случва за първи път.

* * *

" Не знаех, че Алабама има собствен личен език! " - това ми отвърнаха, когато споделих, че приказвам албански.

* * *

" Защо те е грижа кой ръководи страната ни? Това не ви визира по никакъв метод! " - Да бе, тъй като една Трета международна война не би засегнала цялата планета.

* * *

" Нидерландия? Това не е ли страната на Питър Пан? "

* * *

- Испанец съм.
- Къде тъкмо в Южна Америка се намира Испания?
- Аз съм европеец.
- Нали сподели, че си от Испания?
- Испания е в Европа!
- Какво е Европа?

* * *

- Искаш да кажеш, че в учебно заведение не изучавате историята на Съединените щати?
- Не, както и вие не изучавате тази на Чили.
- Различно е, ние въпреки всичко сме същинска страна.

* * *

Мъж от Щатите ме попита дали в Германия имаме хубави коли. Едва не избухнах в смях, когато забелязах, че самият той кара BMW.

* * *

" Нашето слънце е по-ярко от вашето ".

* * *

Любимото ми е, когато ме попитат в чата дали в родината ми имаме достъп до интернет.

* * *

Когато споделих на американци, че съм от Норвегия, техният отговор беше: " О, столицата на Швеция! Страхотно! "

* * *

" Нима и други страни имат президенти? "

* * *

Колега на татко ми, които е от Съединени американски щати, бе учуден от обстоятелството, че баща има шофьорска брошура, тъй като той напълно съществено мислеше, че единственият метод, по който се придвижваме в Дания, е с бъги... или на кон.

* * *

" Говориш ли европейски? "

* * *

" Вярно ли е, че в Мексико имате трева? " - очевидно си мислеше, че сме една голяма пустиня.

* * *

" Във Финландия полярните мечки се разхождат свободно по улиците, нали? "

* * *

Попитаха ме какво е чувството да чествам Коледа в средата на годината, при което ми се наложи да обясня, че при нас празникът също е през декември, само че просто нямаме сняг.

* * *

Възпитаник на университета " Харвард " попита татко ми какъв брой време лишава пътуването от Ню Йорк до Дъблин с автомобил.

* * *

" На какъв език са предаванията по малкия екран ви: британски или австралийски? "

* * *

- От Либия съм.
- Ооо, имате ли слънце там?

* * *

Когато бях на отмора в Лос Анджелис се срещнах с момиче, което ме попита от кое място съм. След като ѝ споделих, че пребивавам в Австралия, тя отвърна: " О, фантазията ми е да посетя Европа! "

* * *

" Какво? Официалната валута на Франция не е $? Това е в действителност необичайно ".

* * *

След като споделих на една жена, че съм от Сърбия: " Боже, по какъв начин си научил британски тогава? Вие не живеете ли в хартиени къщи? "

* * *

Един американец ме попита дали в Канада честваме 4 юли... Беше учуден, когато му споделих, че това е празник единствено в неговата страна.

* * *

Работя в Музея на викингските кораби в Осло. Направило ми е усещане, че множеството американци си мислят, че викингите към момента съществуват и живеят някъде наоколо до постройката.

* * *

" Имате ли супермаркети в родината ти? " и " Къде навръх картата на Америка е ситуиран този щат - Сърбия? "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР