Най-много сигнали за нарушаване на изборните права силовото ведомство отчете

...
Най-много сигнали за нарушаване на изборните права силовото ведомство отчете
Коментари Харесай

Арестуваха Исус за купуване на гласове по морето

Най-много сигнали за нарушение на изборните права силовото ведомство регистрира в Бургас и Варна. Само преди дни вътрешния министър Калин Стоянов заяви, че са формирани четири пъти повече следствия за пазаруване на гласове по отношение на предходни избори, като схемите са идентични, заяви Нова телевизия.

След журналистическото следствие беше арестуван един човек – Исус от бургаският квартал „ Победа “, за който се твърди, че е брокер на гласове. Цената е 120 лв. на човек. Според обвиняването Исус изготвя описи с готовите да продадат гласа си и прибира 50% от сумата. За да го изобличим, използваме подставено лице.

На срещата с Исус каним и Министерство на вътрешните работи, документира Нова. Точно в 14:00 ч. нашият покупател чака обвиненият търговец на гласове. Мнителният Исус закъснява, евентуално, с цел да се увери, че индивидът с парите идва самичък. Не чуваме диалога, само че съумяваме да осезаем лист, с който Исус подсигурява за сигурни гласоподаватели. Цената е свалена на 80 лв. на глас, в случай че се обезпечат повече от 40 души.

В идващите часове полицията ревизира подробно всяко име от листата. Пред униформените Исус обяснил, че имената от листата били посетители за организация на женитба.

„ Цената за глас варира сред 50 и 100 лв. ”, споделя гл. контрольор Галин Янгьозов, шеф Сектор „ Противодействие на корупцията в администрацията ” ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

А в квартал „ Победа “, откъдето трябваше да бъдат купените гласове, не са чували нито за Исус, нито за изборна търговия. Въпреки уверенията на локалните, Министерство на вътрешните работи проверява не единствено квартала в Бургас, само че и търговски обекти и частни домове и в общините Сунгурларе, Руен и на юг от Бургас.

„ Към момента в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас има регистрирани 57 сигнала за нарушаване на изборния развой като са арестувани общо 17 лица ”, добавя Янгьозов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР