Много малко или почти нищо не пише в учебниците на

...
Много малко или почти нищо не пише в учебниците на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Българите няма да допуснем да се късат страници от българската история

Много малко или съвсем нищо не написа в учебниците на нашите деца за трагичните събития от 1913 година Уж образовани хора късат страници от българската история. Кой има потребност да се обезличава българската история, за какво има сили, които желаят този интервал да се не помни? Когато се унищожават тези страници, се унищожава душата на един народ, лишава се от еднаквост и самочувствие и той става лесна жертва на въздействие и ползи. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към събралото се голям брой от хора в Маджарово на Националното тракийско поклонение „ Ден на тракийската памет “. „ Днес повече от всеки път би трябвало да се замислим и да настояваме тези, които взимат решения за България, да не пипат българската история, тъй като тя е свята. Някои политици неверно считат, че е задоволително българинът единствено да бъде сит. Българите сме оживели, тъй като сме се борили за правдивост и честност на самите нас и на тези, които избираме “, посочи вицепрезидентът.

Йотова благодари на Съюза на тракийските сдружения и община Маджарово, че за поредна година провеждат поклонение пред паметта на 2 хиляди почтени жертви, най-вече възрастни, дами и деца. „ Няма политическа теория, и геополитически ползи, които да оправдаят избиването на българи единствено тъй като те желаеха своята българска татковина и да отглеждат децата си като българи “, уточни вицепрезидентът.

„ Тази земя е напоена с доста трагизъм. Само на 50-ина километра отсам са избити и 200 деца пеленачета, които можеха да пораснат като почтени българи. Неслучайно проф. Милетич съпоставя Маджарово с Батак “, съобщи Йотова. Тя акцентира героизма на елементарните хора, на славните войводи, които избавят мнозина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР