Основно училище Виктория и Крикор Тютюнджян отбеляза своята 190-годишнина с

...
Основно училище Виктория и Крикор Тютюнджян отбеляза своята 190-годишнина с
Коментари Харесай

Йотова: Най-краткият път към просперитета е образованието

Основно учебно заведение " Виктория и Крикор Тютюнджян " означи своята 190-годишнина с церемониален концерт в Античния спектакъл в Пловдив . Вицепрезидентът Илияна Йотова приветства присъстващите и акцентира смисъла на образованието за просперитета на нацията.

" Вашето учебно заведение е основано половин век преди Освобождението на България, тъй като още тогава мъдри хора и откровени родолюбци са знаели, че свободата един ден ще пристигна, а най-краткият път към просперитета е образованието . Когато има образовани и грамотни хора, триумфът е обезпечен ", съобщи Йотова в своето одобрение.

Вицепрезидентът благодари на учителите за всеотдайната им активност, определяйки ги като същински наследници на българските книжовници. " Всеки ден отваряте пред нашите деца огромната книга на познанието, възпитавате ги в добродетели. Учите ги, че най-важното в живота е да разбираш другия до теб ", добави Йотова.

Тя акцентира и смисъла на толерантността и многообразието в българското общество . " Учите ги да са горди, че българската страна и българското общество сътвориха най-хубавия модел за приемливост сред другите етноси ", сподели вицепрезидентът.

Йотова изрази признателност и към родителите за тяхната поддръжка, наричайки ги " най-хубавите съдружници на българските учители ". На учениците тя пожела да мечтаят самоуверено и увери, че задължението на възрастните е да им оказват помощ да сбъдват фантазиите си.

В знак на благодарност за високите достижения в задачата да построява знаещи младежи и да ги възпитава в всемирен добродетели, Йотова удостои ОУ " Виктория и Крикор Тютюнджян " с почетния плакет на вицепрезидента.
 Румен Радев: Образованието би трябвало да дава познания на младежите
Румен Радев: Образованието би трябвало да дава познания на младежите

Президентът посети " Mathias Corvinus Collegium "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР