В очакване на връчването на третия мандат двете най-големи парламентарно

...
В очакване на връчването на третия мандат двете най-големи парламентарно
Коментари Харесай

“Продължаваме промяната” обсъждат възможности за съставяне на правителство

В очакване на връчването на третия мандат двете най-големи парламентарно показаните обединения разискват какви дейности ще подхващат.

Макар да върнаха неизпълнени своите мандати, "Продължаваме смяната " и ГЕРБ през днешния ден чертаят тактики по какъв начин да работят, когато друга групировка получи от президента третия, финален късмет за сформиране на кабинет.

"Продължаваме смяната " събра управлението и депутатате си на взаимно съвещание в планински курорт, с цел да разисква този въпрос, осведоми БНР.

Знакови лица на групировката към този момент дадоха да се разбере, че считат предварителните избори за най-вероятен сюжет, защото би било мъчно да се образува постоянна коалиция, само че въпреки всичко ще вземат участие в диалози за нов кабинет, само че единствено в случай че бъде призната тяхната управническа стратегия и мандатът не бъде даден на "Има подобен народ ".

Вчера в Народното събрание някогашният му ръководител Никола Минчев беше сбит за лансираните от представители на Българска социалистическа партия и Демократична България опция да бъде номиниран за министър председател:

"Не са ми предложили, тъй че няма какво да разясня ".

Все отново по-късно той посочи, че няма да бяга от отговорност, в случай че партията му вземе такова решение.

На среща с актива в Ямбол водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани за бързи избори и оптималната готовност, само че остави малка врата за компромис за сформиране на ръководство с евроатлантическа устременост:

"На ГЕРБ пъпната шнур е евроатлантическата общественост и в нейно име сме подготвени на компромис. Винаги съм се управлявал от "Глас национален, глас Божи ". Който народът дефинира, той ръководи ".

От Българска социалистическа партия и Демократична България към този момент заявиха, че ще положат всички старания да сформират кабинет. Една от вариантите е експертен кабинет с пай небосвод за ръководство.

Да вземат участие в бъдещи диалози са подготвени и от Има Такъв Народ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР