По-добра транспортна свързаност на Варна, повече възможности за комфортно пътуване

...
По-добра транспортна свързаност на Варна, повече възможности за комфортно пътуване
Коментари Харесай

Официално откриха новата Автогара Варна

По-добра транспортна съгласуваност на Варна, повече благоприятни условия за удобно пътешестване – това пожела кметът Благомир Коцев при откриването на новата автогара на Варна. По думите му модерното оборудване е една от стъпките за възстановяване на превоза в морската столица.

Кметът Коцев преряза лентата на терминала, който от през вчерашния ден е отворен за пътуващите за и от Варна. Новата автогара всекидневно ще обслужва приблизително по 300 вътрешни линии и още 10 интернационалните, за които Варна е междинна спирка.

Тя е ситуирана на 8 000 кв. м, като застроената й повърхност е 1 800 кв. м. Разполага с 28 места за рейсове, които могат да транспортират над 30 пасажери и още 14 места за по-малки транспортни средства. Проектантският екип е заложил на по-голяма открита повърхност за изчакване, каквато е актуалната наклонност в построяването на сходни уреди. Чакалнята ще бъде отворена непрекъснато и разполага с близо 60 седящи места, електронни табла с разписанието на линиите, комерсиална зала, снек-бар, стая за майки с деца, лекарски кабинет и офиси на транспортните компании.

Автогарата е построена по всички условия за досегаемост и разполага с три входа. Снабдена е със модерна система за видеонаблюдение. Новото оборудване се намира на мястото на остарялата автогара и беше построено за малко повече от една година от частен вложител върху личен терен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР