В общински имот, предоставен за социални нужди, се извършва търговска

...
В общински имот, предоставен за социални нужди, се извършва търговска
Коментари Харесай

Съветник от БСП бие аларма за злоупотреби с общински имот

В общински парцел, възложен за обществени потребности, се прави комерсиална активност. Това стана ясно от изявление на общинския консултант от Българска социалистическа партия Диана Тонова във връзка нейно запитване към кмета на София. Става дума за пространства, които се намират на ул. „ Йордан Йовков “ №13 в столичния квартал „ Стрелбище “.

Тонова изясни, че питането ѝ е структурирано с два акцента. Единият е дали има учредено право на градеж върху заслон, който би трябвало да се трансформира в помещение, за което СОС е взел решение. Вторият е дали в този общински парцел, в който развива активността си Сдружение „ Тишина “, се развива друга комерсиална активност. На втората част дали на този адрес има регистрирани други юридически лица, които упражняват комерсиална активност и тези субекти имат ли единодушие за активността си от Столична община, няма отговор.

„ Какво се открива при полагане на минимални старания единствено с търсачката Гугъл? На този адрес се развиват няколко действия – там работи школа по Айкидо, която работи с избрани занятия, групи и такси. Занятия на този адрес организира и школа за балет, като на уеб страницата й са избрани групите и таксите. Никъде не се приказва за обществена активност. Допълнително имаме сведения, че там се прави и звукозаписна активност “, изясни общинският консултант от Българска социалистическа партия, която е и ръководител на районната организация на партията в „ Триадица “.

По думите на Диана Тонова там се развива един сериозен план с Театър „ Мим-арт “. По него Сдружение „ Тишина “ прави ремонт, за който е получило финансиране от Министерство на културата в размер на 50 000 лева

„ За ремонта на постройката се оказа, че няма учредено право на градеж. Точно с този претекст Инспекторатът към Министерство на културата споделя, че Сдружение „ Тишина “ не е притежател на правото на прилагане и реализира ремонт в непознат парцел. Заключението на Инспектората е, че присъединяване на сдружението в плана е незаконосъобразно и неприемливо и е заведено дело за възобновяване на парите “, посочи Тонова.

Според нея е явно, че се прави комерсиална активност, за която Столична община си затваря очите, употребявайки претекста, че това е съдружие със специфични цели.

„ Не е ясно по какъв начин инспекцията на дирекция „ Икономика и комерсиална активност “ не откри, че залите са отдават чартърен и нелегално се прави строителна активност в случай, че това се открива елементарно “, уточни социалистката и изиска госпожа Фандъкова да отговори по какъв начин ѝ се коства това и прикрива ли се нещо.

„ Има решение под изискване на СОС и към днешна дата не приключен фактическия състав, тъй че учредено право на прилагане там няма. Няма по какъв начин сдружението да прави ремонт на тази част от постройката. Очевидно е, че нещо се случва, което някой не ревизира. Това би трябвало да се приключи “, безапелационна е Диана Тонова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР