Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му

...
Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му
Коментари Харесай

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си връзки с Израел поради дейностите му в Газа. Това разгласи в сряда президентът на Колумбия Густаво Петро, представен от " Ройтерс ".

Петро към този момент остро подлага на критика израелския министър председател Бенямин Нетаняху и изиска страната му да се причисли към делото на Южна Африка, обвиняващо Израел в геноцид в Международния съд.

" Тук пред вас, държавното управление на смяната, на президента на републиката афишира, че на следващия ден ще скъсаме дипломатическите връзки с Държавата Израел, тъй като имаме държавно управление, президент, който е геноциден ", сподели Петро.

Той направи изказването пред ликуващи тълпи в Богота, които маршируваха, с цел да отбележат Международния ден на труда  и да поддържат обществените и икономическите промени на Петро.

Държавите не могат да бъдат пасивни пред събитията в Газа, добави той.
 Турция поддържа делото за геноцид против Израел в Газа
Турция поддържа делото за геноцид против Израел в Газа

Министерски съвет подреди на Израел през януари да се въздържа от всевъзможни дейности

Припомняме, че в сряда Турция разгласи, че също поддържа делото за геноцид против Израел в Газа.  Това съобщи турският външен министър Хакан Фидан. 

" След привършване на правния текст на нашата работа, ние ще представим декларацията за публична интервенция пред Международния съд за осъществяване на това политическо решение, сподели Фидан. Турция ще продължи да поддържа палестинския народ при всевъзможни условия ", сподели той.

Министерски съвет подреди на Израел през януари да се въздържа от всевъзможни дейности, които биха могли да попаднат в Конвенцията за геноцида и да подсигурява, че войските му не правят геноцидни дейности против палестинците, откакто Южна Африка упрекна Израел в управителен от страната геноцид в Газа.
 Транспортна стачка сковава Гърция за 1 май
Транспортна стачка сковава Гърция за 1 май

Настоявания за заплати и митинг в отбрана на палестинците в Газа

Също по този начин по време на транспортната стачка в Гърция участниците поддържаха и палестинците в Газа. 

През януари президентът Реджеп Ердоган сподели, че, прочут още като Световния съд.

Израел и неговите западни съдружници дефинираха изказванието като безпричинно. Окончателното решение по делото на Международния съд на Южна Африка в Хага може да отнеме години.

Ако Международният углавен осъждам, свързани с войната против " Хамас ", това ще бъде скандал от исторически мащаб. Това съобщи във вторник израелският министър председател Бенямин Нетаняху.
 Остин: Съединени американски щати нямат доказателства, че Израел прави геноцид в Газа
Остин: Съединени американски щати нямат доказателства, че Израел прави геноцид в Газа

Той свидетелства пред Комисията по въоръжените сили в Сената
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР