Подадени са четири оферти за доставка на 35 електрически мотриси,

...
Подадени са четири оферти за доставка на 35 електрически мотриси,
Коментари Харесай

Четири оферти са подадени за доставка на 35 мотрисни влака със средства по ПВУ

Подадени са четири предложения за доставка на 35 електрически мотриси, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възобновяване и резистентност.

Крайният период за подаване на документи за присъединяване в публичната поръчка изтече през вчерашния ден. Участниците са PESA, Alstom, Škoda и Stadler Polska. Предстои в къси периоди назначената комисия да прегледа офертите и да организира договарянията с фирмите.

От Министерството на превоза напомнят, че процедурата за доставка на 35 едноетажни мотрисни влака беше открита при започване на годината, само че техническите спецификации на двамата участници, подали предложения, не отговаряха на заложените условия. Предвид сложността и спецификата на поръчката, с решение на министър Георги Гвоздейков, МТС мина към процедура на договаряне без авансово съобщение.

" Ще поканим на договаряния необятен кръг от участници, с цел да реализираме оптималната конкуренция, а с цел да подсигуряваме бистрота ще отправим покана и към представители на Европейската комисия да следят преговорния развой ", изясни тогава министър Гвоздейков.
 Транспортното министерство договаря директно пазаруването на 35 влака по ПВУ
Транспортното министерство договаря директно пазаруването на 35 влака по ПВУ

Защото подадените предложения не дават отговор на изискванията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР