В община Стара Загора приключи оценката на подадените заявления за

...
В община Стара Загора приключи оценката на подадените заявления за
Коментари Харесай

Подменят стари печки на твърдо гориво в Ст.Загора

В община Стара Загора завърши оценката на подадените заявки за преход към различни форми за отопление на семействата, включени в Пилотната фаза на Интегриран план „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух.

198 претенденти от общината са декларирали предпочитание за присъединяване в Пилотната фаза на плана, като всички те дават отговор на всички критерии за допустимост за присъединяване в схемата за замяна на отоплителните уреди.

Тъй като декларираните при кандидатстването отоплителни уреди се разграничават от утвърдената квота на допустимите за използване устройства, е направен лист на утвърдените претенденти, който е съгласуван с рестриктивните мерки в бюджета и квотите за понижаване на излъчванията от фини прахови частици.

Класирането на претендентите в случаите, когато подадените заявки за приемане на отоплителен апарат от дадена квота са повече на брой от опциите за угаждане на желанията, е осъществено по критериите за спортен асортимент, оповестени в Поканата за присъединяване в Пилотната фаза на плана.

Подадените заявки за претендентите, които не са утвърдени за присъединяване в Пилотната фаза, ще се смятат за подадени за главната фаза след препотвърждаване на някои условия.

Последващите дейности, които утвърдените претенденти следва да извършат са:

1. В случаите на прекосяване към отопление с природен газ утвърденият претендент в едномесечен период от оповестяване на резултатите (до 15.05.2020 г.) показва в общината механически план за газификация на парцела (включващ и типа на отоплителния апарат – двуконтурен газов котел) според условията на нормативната уредба;

2. В случаите на прекосяване към отопление с пелетна камина с водна риза или на отопление с казан на пелети с водна риза, утвърденият претендент в едномесечен период от оповестяване на резултатите (до 15.05.2020 г.) показва техническа скица на инсталацията на водна риза, която включва наложително типа и мощността на отоплителния апарат на пелети.

Документите би трябвало да се предадат в деловодството на Община Стара Загора на адрес бул. „ Цар Симеон Велики “ 107.

Списъкът на утвърдените претенденти и аварийните такива по квоти отоплителни уреди можете да намерите на уеб страницата на общината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР