Столичната община не възнамерява засега да връща предишната организация на

...
Столичната община не възнамерява засега да връща предишната организация на
Коментари Харесай

Новото движение при Националния дворец на културата се запазва

Столичната община не има намерение към този момент да връща предходната организация на придвижване в центъра при НДК макар митингите на живеещите в региона и макар многочислените отзиви за неправомерност на плана, показани от разнообразни ведомства.

В.- " Сега " изиска от " Московска " 33 коментар по отношение на мнението на Столичната дирекция на вътрешните работи от неделя, че администрацията на София не е внесла плана си за координиране в отдел " Пътна полиция " и че затова той не може да бъде легализиран. Според Столична дирекция на вътрешните работи това е наложително условие, залегнало в нормативен акт на Министерството на районното развиване и благоустройството за образуване на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане. " Едва откакто приключи съгласувателната процедура, се узаконява планът за организация на придвижването ", се споделя в мнението. То породи мнения, че по този начин на процедура полицията блокира по-нататъшното осъществяване на измененията в идеалния център на София.

През днешния ден обаче слагането на колчета и на друга маркировка в региона на НДК продължи, а от общината разясниха, че няма какво да прибавят към поясненията си от уикенда, съгласно които новата организация на придвижването е съгласувана с представител на Столична дирекция на вътрешните работи.  Това се е случило на съвещание на така наречен " дребна " транспортна комисия към общинския съвет, в която вземат участие хора от разнообразни структури.

Преди дни заместник-кметът на София по превоза Илиян Павлов заяви, че желанията на общината да обособи бус лента и велоалеи по бул. " Патриарх Евтимий ", както и да размени успоредното паркиране по бул. " Витоша " с напряко, са утвърдени на 9 април без забележки от страна на " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи,  Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", както и от няколко структури на Столична община. Сред тях са дирекции " Транспорт ", " Управление и разбор на трафика ", " Аварийна помощ и предварителна защита ", Направления " Архитектура и градоустройство " и " Обществено строителство ", Столичен инспекторат и други На 13 април е издадена заповед за строително-монтажни работи, а на 26 април е предоставено въвеждането на новата организация на придвижване.

Впоследствие шефът на неправителствената организация Европейския център за транспортни политики Диана Русинова заяви, че Административният съд-София град е образувал по нейно искане дело за законосъобразността на измененията. Според Русинова са нарушени 2 закона - за придвижване по пътищата и за устройство на територията, както и няколко общински и други наредби.

И през днешния ден новата организация на придвижване продължи да получава рецензии. Според шефа на Института за пътна сигурност Богдан Милчев е налице " цялостна непросветеност и от Столичната община, и от Министерство на вътрешните работи ". Милчев разяснява, че началникът на " Пътна полиция " Николай Крушарски е съгласувал плана, като целият ремонт е трябвало да се извърши до две денонощия. " А ние към този момент две седмици го вършим, т.е. от една страна Столичната община е в нарушаване, въпреки това " Пътна полиция " е съгласувала този план и не го е направлявала ", разяснява Милчев. Той добави, че до през днешния ден няма нито сигнално писмо, нито разпоредително писмо от Столична дирекция на вътрешните работи до Столичната община да поправя дефицити и несъответствия по краткотрайната организация. 

За следващ път и кметът на регион " Средец ", на чиято територия се правят нововъведенията, се изрече срещу тях. " Най-големият недостатък на реорганизацията на придвижването към НДК беше към хората в центъра, тъй като отношението към тях бе все едно не съществуват. Тази метаморфоза не се направи даже не от през днешния ден за през днешния ден, а от през днешния ден за през вчерашния ден. Дори не се разкриха същинските планове на тази метаморфоза. И се оказа, че хората - завръщайки се след Великденските празници, - се връщат в някаква друга форма на придвижване, не тази, с която те са привикнали и са живели толкоз години наред ", съобщи Трайков в предаването " Контракоментар с Асен Генов ". 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР