В Община Родопи ще получат по една цяла заплата за

...
В Община Родопи ще получат по една цяла заплата за
Коментари Харесай

В община Родопи с 13-а заплата, в Марица взела и 14-а

В Община " Родопи " ще получат по една цяла заплата за празниците. Бонусът обаче няма да е в цялостния размер за тези, които са имали санкции през годината. Те ще вземат по-малко, сподели кметът на общината инж. Пламен Спасов.

" Най-високият бонус е една заплата. Много малко са изключенията, които няма да вземат или ще вземат в понижен размер. В момента вършим оценка, каквито са условията. Тези пари са за реализирани резултати ", изясни Спасов. Той счита, че заплащането в сферата им би трябвало да е по-високо, тъй като бумащината е доста огромна, отговорностите - също.

" За да мога да запазя хора, на които мога да разгадавам, или да привлека такива, заплатите би трябвало да са като тези в Пловдив ", счита Спасов, който от встъпването си в служба до момента изплати 21 млн. лева остарели отговорности на общината, насъбрани от предходното ръководство.

" Преди 7 година, когато пристигнах, заварих междинна брутна заплата 442 лева и 7 месеца не беше плащана, сега, в който към този момент можех да си разреша, започнах всяка година да подвигам по малко и в този момент междинната брутна заплата е 802 лева ", описа Спасов. Той счита, че близостта на общината му до Пловдив е плюс, само че и би трябвало да се преценяват с града на тепетата. " Нашите заплати би трябвало да са като в Пловдив. Иначе при нас ще има едно огромно текучество на фрагменти ", счита Спасов. Той не крие, че частният бизнес най-често " краде " фрагментите на администрациите, защото е по-гъвкав и може да си разреши по-добро възнаграждение.

" При нас нещата са доста разнообразни от частната самодейност. Аз разполагам със средства, само че всяко харчене би трябвало да е отговорно ", счита Спасов.

В община " Марица " за празниците няма да има парични
бонуси. Но не тъй като няма средства, а тъй като администрацията към този момент е получила и 13-а, и 14-а заплата. Кметът Димитър Иванов е раздал една преди Великден и една в края на октомври.

185 души е администрацията на общината с кметовете по дребните обитаеми места. Средната заплата на чиновниците е 700-750 лева Месечното заплащане на кмета на общината Димитър Иванов пък е 2328 лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР