Учени от Китай съобщиха за успешното провеждане на експерименталното лечение.

...
Учени от Китай съобщиха за успешното провеждане на експерименталното лечение.
Коментари Харесай

Китай представи устройство за лечение на диабет чрез клетъчна терапия. Излекуван е първият пациент

Учени от Китай оповестиха за сполучливото осъществяване на пробното лекуване. Мъжът е живял с диабет вид 2 в продължение на 25 години, само че след еднократно лекуване посредством препрограмиране на личните му кръвни кафези той изцяло се отхвърля от инсулина и другите медикаменти и към този момент три години е в ремисия.

Лечението съставлява препрограмиране на кръвните мононуклеарни кафези, които се трансформират в „ семенни “ кафези за възобновяване на панкреатичната тъкан – островчетата на Лангерханс, които нормално са повредени при диабет. Тази клетъчна терапия употребява личните запаси на организма за регенериране на панкреаса, написа South China Morning Post. Това става благодарение на специфичен апарат, изобретен от китайските учени.

Новият вид лекуване получи 59-годишен пациент. След 11 седмици той съумял изцяло да спре да си инжектира инсулин, а в границите на една година след лекуването е спрял да приема всички други медикаменти за диабет. Досега трайната ремисия е траяла 33 месеца.

„ Това е пробив в клетъчната терапия за диабет. В дълготраен проект тя ще помогне на милиони пациенти да понижат зависимостта си от медикаментите “,

казва създателят на обявата Тимъти Кифър.

Така да вземем за пример единствено в Китай живеят към 140 милиона души с диабет. Сегашното лекуване на диабета разрешава единствено да се поправят признаците на болестта, заради което диагнозата се смята за хронична.

В момента учените се приготвят да проведат клинични изпитвания с огромна извадка от пациенти, с цел да потвърдят успеваемостта и сигурността на клетъчната терапия за всички хора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР