В Ню Йорк и Вашингтон цялата полиция беше изведена на

...
В Ню Йорк и Вашингтон цялата полиция беше изведена на
Коментари Харесай

Арестът на Тръмп доведе САЩ до конституционна криза

В Ню Йорк и Вашингтон цялата полиция беше изведена на улицата. Силите за сигурност строят барикади. Кервани с коли идват от цялата страна към Ню Йорк. Шофьорите натискат клаксона, пасажерите развяват американски флагове. Хората край пътя им махат с ръка и издигат транспаранти с надпис „ Направете Америка още веднъж велика “. Ето по какъв начин последователите на Доналд Тръмп показват поддръжката си за своя президент. Арестът му през днешния ден дефинитивно разцепи Америка. Гражданската борба заплашва да прерасне в същински гърмеж.

Идеята на демократическия естаблишмънт – а точно тя се обслужва старателно от прокурора на Манхатън – беше да унижи Тръмп колкото е допустимо повече, унищожавайки го в очите на гласоподавателите. Всичко работеше за това. Умишлено замърсен бизнес, включващ порно актрисата Сторми Даниелс. Първите наказателни обвинявания против президент на Съединени американски щати. Първият арест на президент, като изключим анекдотичния арест на Юлисес Грант за превишена скорост в конска каруца.

Тук би трябвало да разберем, че фиктивен арест на човек, заобиколен от служители на реда, в очите на елементарния спазващ закона американец е просто смут. Обикновено обвиненият е с белезници, а към него вилнее навалица оператори и кореспонденти. Снимки на този срам се появяват във водещите медии в страната. Това, дружно с другите унизителни процедури, е типична американска процедура за сигурност за разтрошаване на обвинен и разрушение на репутацията му вечно.

Лидерите на Демократическата партия се надяваха, че сходно прекосяване на Тръмп ще го опозори вечно в очите на гласоподавателите. Богобоязливите старици от Мисисипи и зле образованите селяни от Тексас с смут ще откажат да гласоподават за " нарушителя " и ще предадат благосклонностите си на Рон ДеСантис, систематичен републиканец, явно подготвен да сътрудничи на " дълбоката страна ".

Днес е ясно, че проектът се е провалил. По-голямата част от поддръжниците на Тръмп виждат, че всички наказателни обвинявания – в това число тези, които федералните прокурори и щата Джорджия се готвят да издигнат против него – са чисто политически. Демократите просто изхвърлят най-силния претендент от изборната конкуренция, употребявайки методите, присъщи за страните от третия свят.

От своя страна Тръмп, като умел шоумен, трансформира ареста си във възвисяващ се театър. Той не седи във Флорида, макар че локалният губернатор - същият Рон ДеСантис - даде обещание да не го екстрадира по искане на прокуратурата в Ню Йорк. Адвокатите му увериха, че той не е бил с белезници по време на разходката.

Тръмп прекара няколко часа зад решетките, след което отлетя за Флорида и от имението си Мар-а-Лаго се обърна към американците. Същността на всичките му речи в последно време е една и съща: те не пристигнаха за мен, те пристигнаха за вас.

Наказателното гонене в действителност е сигнал за всички дисиденти в Америка, в това число Рон ДеСантис, вторият по известност републиканец след Тръмп. Ако и малко мръдне, отказвайки да играе по разпоредбите на дълбоката страна, също ще бъде в пандиза. Това в действителност е пиночетизмът в целия му искра. Демократическата партия се пробва да построи в себе си същия тип тирания, която е вградена в страни, подвластни от Америка отдавна. Въпреки това половината страна е подготвена да се бори с това.

Неслучайно ДеСантис, губернаторът на Флорида, разгласи, че няма да допусне Тръмп да бъде екстрадиран в Ню Йорк, в случай че прокурорът го изиска. Малко внимание се обръща на това изказване, само че това е чиста проба протест на кораба. По закон губернаторът е задължен да позволи екстрадицията на обвинен в различен щат, в случай че документите за него са изрядни. Но тук се оказва, че щата Флорида се държи като самостоятелна страна и отхвърля да екстрадира собствен жител в щата Ню Йорк.

Точно по тази причина в Америка се опитваха да не се пипат президентите: техният статус беше една от главните връзки, които обединяваха щатите. Ръководителите на страната можеха да създадат доста неприятни неща, само че техните наследници по този начин и не започнаха наказателни каузи против тях. Така беше с Ричард Никсън и Бил Клинтън, макар че против последния имаше всички доказателства - по-точно върху роклята на Моника Люински.

Сега това табу е разрушено. И по този начин, какво пречи в този момент на прокурорите на републиканските щати или даже на дребни градове да издигнат обвинявания против Джо Байдън, и в това време неговия наследник Хънтър, и Нанси Пелоси, и Клинтън, и Обама, и цялата демократична партия? В последна сметка, като се има поради по какъв начин водачите на Демократическата партия са кофти, по какъв начин нарушават човешките права и крадат от държавния бюджет, те би трябвало да лежат в пандиза.

Сега е изцяло допустимо тексаският прокурор да изиска от Вашингтон изгонването на Джо Байдън за осъществяване на държавна измяна, като не е обезпечил неприкосновеността на южната граница на Съединените щати. А във Вашингтон екстрадицията да бъде отказана: няма да има екстрадиция от крайбрежията на Потомак.

Но в края на краищата колапсът на правосъдната система в действителност е разделянето на тогавашните Съединени американски щати. Освен това в идеалния случай ще падне върху взаимната ненавист на „ алените “ и „ сините “ и ще обезпечи всеобща гражданска борба.

Естествено е, че най-проницателните американски анализатори (представляващи ползите и на двете партии) споделят, че концепцията на демократите да притиснат Доналд Тръмп е предизвикала пълномащабна конституционна рецесия. Защото жителите, като видят, че правораздаването в страната им е рухнало, нормално сами стартират да основават правораздаване. Резултатът от това ще бъдат протести, въстания и неминуем провал на страната.

„ Каквото и да излезе от тези обвинявания, във всеки случай това е американска покруса “, установи чисто демократичният „ Атлантик “. „ Няма ли обвиняването на Тръмп да раздра страната? “, тревожи не по-малко демократичният „ Ню Йорк Таймс “. Въпросът е риторичен, отговорът е явен.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР